Po Bohinjskem jezeru se lahko zapeljete z dvema električnima ladjama, imenovanima Zlatorog in Triglavska roža.

Izbirate lahko med enosmerno ali povratno vožnjo. Med vožnjo boste prisluhnili lokalnemu vodiču, ki vam bo povedal marsikaj o jezeru in njegovi okolici ter bogati zgodovini Bohinja.

Poseben pogled na gore, ki obkrožajo jezero ter igra svetlobe, barv, oblakov in senc na gladini se vam bo zagotovo zapisala v nepozaben spomin.

Izstopite na drugi strani Bohinjskega jezera in se vrnite po eni od jezerskih obal ali pa obiščite znamenitosti v bližini in se ponovno vkrcajte na eno od kasnejših voženj.

VOZNI RED

Ladja vozi vsak dan od 30. marca do 5 novembra 2024.

V primeru megle, močnega vetra, povišane gladine jezera ali drugih nepredvidljivih dogodkov lahko pride do zamud ali odpovedi. 

Vsakršne spremembe voznega reda bodo objavljene na naši Facebook strani!

Vozni red po sezonah

Vozni red se deli na sezone: Pomlad, Poletje in Jesen.

RIBČEV LAZ

9:30
10:50
12:10
13:30
14:50
16:10
17:30

UKANC

10:10
11:30
12:50
14:10
15:30
16:50
18:10*

RIBČEV LAZ

9:30
10:10
10:50
11:30
12:10
12:50
13:30
14:10
14:50
15:30
16:10
16:50
17:30
18:10*

UKANC

9:30
10:10
10:50
11:30
12:10
12:50
13:40
14:20
14:50
15:30
16:10
16:50
17:30
18:10*

RIBČEV LAZ

10:50
12:10
13:30
14:50
16:10

UKANC

11:30
12:50
14:10
15:30
16:50*

*Samo enosmerna vožnja

Vstopna mesta

Na ladjo se lahko vkrcate na dveh vstopnih mestih, ki se nahajata v Ribčevem Lazu in v Ukancu. 

Ribčev Laz

Vstopno mesto v Ribčevem Lazu se nahaja blizu mosta in cerkve sv. Janeza Krstnika.

Ukanc

Vstopno mesto v Ukancu se nahaja znotraj kampa Bohinj.

CENIK VOŽENJ 2024

Popusti za dijake, študente in upokojence. Skupinska cena vozovnic velja za skupine nad 20 plačljivih oseb. Vožnja je brezplačna za otroke do vključno 5. leta starosti, imetnike kartice Julijske Alpe: Bohinj in vaše štirinožne prijatelje.

ENOSMERNE VOZOVNICE

Odrasli: 9,00 EUR

Otroci 6–14 let: 5,50 EUR

Dijaki, študenti, seniorji 65 +, invalidi: 8,00 EUR*

POVRATNE VOZOVNICE 

Odrasli: 14,00 EUR

Otroci 6–14 let: 8,50 EUR

Dijaki, študenti, seniorji 65 +, invalidi: 12,50 EUR*

*Popust se prizna na osnovi dokazil.

ENOSMERNE VOZOVNICE

Odrasli: 7,50 EUR

Otroci 6–14 let: 5,00 EUR*

Dijaki, študenti, seniorji 65 +, invalidi: 6,50 EUR**

Predšolska skupina: 3,00 EUR*

POVRATNE VOZOVNICE

Odrasli: 11,50 EUR

Otroci 6–14 let: 7,50 EUR*

Dijaki, študenti, seniorji 65 +, invalidi: 10,00 EUR**

Predšolska skupina: 4,00 EUR*

*Pri šolskih in predšolskih skupinah se prizna 1 gratis spremljevalec na 15 učencev.

**Popust se prizna na osnovi dokazil.

Prodajni pogoji

Skupinska cena vozovnic velja za skupine nad 20 plačljivih  oseb. Na vsakih 21 oseb = 1 oseba brezplačno.

Rezervacija je obvezna najkasneje dan pred prihodom, priporočljiva pa vsaj mesec prej.

Predpogoj: Ena oseba prevzame vozovnice za vse člane skupine. Vozovnice dobite pred odhodom ladje na prodajnem mestu na vstopni točki (kadar je prodajno mesto zaprto poteka prodaja vozovnic direktno na ladji). Vodjo skupine prosimo, da pride na blagajno najmanj 15 minut pred rezerviranim časom odhoda. Če vozovnic ne zberete 10 minut pred rezerviranim časom odhoda bodo sproščene v splošno prodajo.

Otroci do vključno 5. leta starosti (v spremstvu odraslega družinskega člana)

Imetniki Kartice Julijske Alpe: Bohinj 

Psom prijazno (“Dogs welcome”)

Zasebna vožnja za skupine: 100 EUR + cena vozovnic

Zasebna vožnja za posameznike: 250 EUR + cena vozovnic

Vsaka nadaljna ura/čakalna ura: 175 EUR

Prodajni pogoji

Rezervacija je obvezna najkasneje en dan pred storitvijo.

Storitev je v poletni sezoni možna le izven obratovalnega časa, v pomladni in jesenski sezoni pa tudi znotraj obratovalnega časa.

Pri plovbi upoštevamo časovno omejitev, ki jo določa Uredba o uporabi plovil na motorni pogon na Bohinjskem jezeru.

Enosmerna vožnja poteka na relaciji Ribčev Laz – Ukanc ali obratno in traja 30 minut.
Povratna vožnja poteka iz Ribčevega Laza ali iz Ukanca in traja eno uro.

Cene vključujejo DDV.

Pomembne informacije:

Nakup vozovnic je možen z gotovino ali preko spleta.

Vozovnica je veljavna samo na dan nakupa.

Prodaja vozovnic poteka na Info točkah na vstopnih mestih v Ribčevem Lazu in v Ukancu. Kadar je Info točka zaprta poteka prodaja vozovnic direktno na ladji.

V dneh z zelo velikim številom potnikov lahko popoldne prenehamo prodajati vozovnice za povratne vožnje iz Ribčevega Laza.

V primeru megle, močnega vetra, povišane gladine jezera ali drugih nepredvidljivih dogodkov lahko pride do zamud ali odpovedi.

Pridržujemo si pravico do sprememb brez predhodnega obvestila.

Spletni nakup vozovnice

Izberite želeno vstopno mesto, termin vožnje in kategorijo vozovnice. Na ladji se izkažete s QR kodo, ki jo boste prejeli na vaš elektronski naslov.

Rezervacije in informacije​

 • e-mail: [email protected]
 • kontakt: +386 41 353 064 (v času obratovanja ladje)
 • rezervacija je obvezna za skupine nad 20 plačljivih oseb
 • rezervacija je nujna najkasneje dan pred prihodom, priporočljiva pa vsaj mesec prej
 • rezervacije sprejemamo izključno na elektronskem naslovu

Poroka na Triglavski roži

Ladja Triglavska roža je popolnoma prenovljena ladja, ki v svoji moderni podobi skriva gradnike bogate bohinjske tradicije in kulturne krajine. Najem ladje vam omogoča praznovanje različnih priložnosti. Ker ladjo poganja električni motor je vožnja z njo zelo mirna in tiha.

Najbolj posebna pa je poroka na ladji, zaprisega ljubezni na največjem slovenskem stalnem jezeru v osrčju Triglavskega narodnega parka. 

Pogosto zastavljena vprašanja

V kolikor ne najdete odgovora na vaše vprašanje nam ga zastavite na [email protected]

Prodaja vozovnic poteka v Info točkah na vstopnih mestih v Ribčevem Lazu in v Ukancu. Kadar je Info točka zaprta poteka prodaja vozovnic direktno na ladji. Nakup je možen le z gotovino. 

Vozovnica je veljavna le na dan nakupa. V dneh z zelo velikim številom potnikov lahko popoldne prekinemo prodajo povratnih vozovnic iz smeri Ribčev Laz.

Ne. Ob nakupu povratne vozovnice je povratek možen kadarkoli tekom dneva, glede na razpoložljivost voženj. 

V primeru megle, močnega vetra, nalivov, povišane gladine jezera ali drugih nepredvidljivih dogodkov lahko pride do zamud ali odpovedi.

Na ladji so psi dobrodošli, prevoz je za njih brezplačen. V času konic, ko na ladjah ni možno zagotoviti ustrezne razdalje med psi in ostalimi potniki, je za psa obvezna uporaba nagobčnika.

Bohinjsko jezero se v celoti nahaja v Triglavskem narodnem parku. Kolesarjenje po poti ob severni obali Bohinjskega jezera (od Mrenša do Ukanca) NI dovoljeno. S tem ščitimo občutljiva naravna območja. Ker želimo zaščititi tudi skrbno vzdrževano notranjost ladij, koles ne prevažamo.

Zaradi posebne zasnove električnih potniških ladij je prostor omejen. Idealno je, da so otroški vozički na ladji zloženi. Kolesarskih prikolic, predelanih v otroške vozičke v dneh z visoko stopnjo gostov ni mogoče prevažati.

Vstopna točka na Ribčevem Lazu nima urejenega dostopa za invalide. Do vstopne točke iz glavne ceste vodijo nizke stopnice. Vstopna točka v Ukancu je primerno dostopna tudi za invalidske vozičke.

Ladji nimata urejenega dostopa za invalidske vozičke. Vkrcanje poteka skozi ozek prehod po treh strmih stopnicah. Na območju sredi ladje je prostora za približno enega ali dva invalidska vozička. Električnih invalidskih vozičkov ni mogoče prevažati.

Na parkiriščih v neposredni bližini Bohinjskega jezera je parkiranje časovno omejeno na največ 2 uri. Priporočamo parkiranje na cenovno dostopnejših parkiriščih, ki so malenkost oddaljena od jezera in uporabo brezplačnega javnega prevoza. Informacije o lokaciji, cenah in zasedenosti parkirišč najdete tukaj.

 • zadrževanje na palubi;
 • kajenje;
 • vnos hrane;
 • vstop v kopalkah;
 • vstop vinjenim osebam.

Naša flota in zgodovina prevozov po Bohinjskem jezeru

Javni prevozi na Bohinjskem jezeru niso nekaj novega, v takšni ali drugačni obliki so prisotni že več kot 100 let. Zgodovina prevozov sega v leto 1910, ko je začela obratovati redna linija, čoln Bogomila, ki je od Ribčevega Laza do Ukanca dvakrat dnevno prevažal ljudi od cerkve sv. Janeza Krstnika do hotela Zlatorog in nazaj.  

Eno večjih poglavij linijske plovbe po Bohinjskem jezeru pa se je začelo pisati v letu 2000, ko je občina Bohinj sklenila partnerstvo z občino Ramsau in z njeno pomočjo ter pomočjo donatorjev od plovne družbe v Berchtesgadnu kupila ladjo ter jo iz Königsee-ja prepeljala na Bohinjsko jezero. Več kot 250 kilometrov dolga pot je trajala kar 3 dni, saj hitrost tovornjaka zaradi težkega tovora ni smela preseči 30 km/h. Ladja je bila poimenovana Bohinj. Zelo kmalu se je izkazalo, da samo ena ladja ni dovolj za prostrano Bohinjsko jezero, zato se ladji Bohinj leta 2003 pridruži še ladja Zlatorog, ki je od ladje Bohinj še nekoliko večja. 

Med leti 2017 in 2019 je ladja Bohinj ponovno samevala na Bohinjskem jezeru, saj so se za ladjo Zlatorog kovali veliki načrti. 

Julija 2019 se je ladja Zlatorog vrnila na jezero, a v popolnoma prerojeni podobi in z novim imenom, Triglavska roža. Preimenovana je bila tudi ladja Bohinj, in sicer v ladjo Zlatorog. Za novo oblikovno zasnovo je bilo porabljenega veliko časa, umetno ustvarjene objekte je namreč treba snovati previdno, da ne bi pretirano zasenčili bistva, čudovitega okolja, ki s svojimi naravnimi lepotami privablja obiskovalce od vsepovsod. Plovilo ne sme kvariti razgleda z obale s svojo vsiljivostjo, hkrati pa mora omogočiti potnikom, da uživajo v edinstvenih vedutah, ki se odpirajo s plovila. Zaradi vseh tradicionalnih, lokalnih elementov ter široko uporabo naravnih materialov, ki bogatijo podobo ladje, je Triglavska roža tudi največji produkt v raznoliki družini blagovne znamke »Bohinjsko/From Bohinj«

 

Triglavska roža

Kapaciteta: 77 potnikov
Dolžina: 19 m
Širina: 3,2 m
Ugrez: 90 cm
Moč motorja: 8,8 kW
Letnik: 1956
Graditelj: Bootswerft Rambeck, Starnberg
Obnova: 2017 – 2019

Zlatorog

Kapaciteta: 52 potnikov
Dolžina: 14,5 m
Širina: 3 m
Ugrez: 90 cm
Moč motorja: 5,9 kW
Letnik: 1956
Graditelj: Bootswerft Rambeck, Starnberg

Paketi Bohinj

V petih različicah paketa Bohinj smo za vas pripravili kombinacije atrakcij, ki vam omogočajo zanimive izlete po zelo ugodni ceni – kar 20% ugodneje:

 • vožnja z ladjo po Bohinjskem jezeru
 • povratna vožnja z gondolo na Vogel
 • vstopnina k slapu Savica
 • vstopnina v koritih Mostnice
 • obisk cerkve sv. Janeza Krstnika
 • obisk bohinjskih muzejev

Medijske vsebine