restavracije s certifikatom bohinjsko/from bohinj

Ne zamudite enega okusnejših obrazov naše destinacije. Bohinjska kulinarika in domače sestavine, ki jo bogatijo, so neizogiben del pristnega doživetja Bohinja. Obiščite gostilne s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj in se spoznajte s pozabljenimi okusi preteklosti v sodobnih preoblekah, z izpričano tradicionalnimi jedmi, ki vam bodo pogrele srce, ali s takšnimi, ki vas bodo z drznostjo bohinjskih okusov popolnoma očarale.

V planinski koči Merjasec vam bodo postregli tradicionalne bohinjske jedi na nadmorski višini 1.535 m, do kamor vas pripelje z gondolo.
Bohinj ECO Hotel in Restavraciaj 2864 sta najboljša izbira za vse, ki želijo kar optimalno izkoristiti svoj čas bivanja v Sloveniji. Nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj.
Poleti in pozimi se na smučišču Vogel lahko podprete v okrepčevalnici Orlove glave. Njena dodana vrednost so izjemni razgledi.
Hiša vrhunske kulinarike, kjer vas kuharski mojster Jože Godec preseneti z bogatimi okusi jedi iz lokalnih sestavin in divjeraslih rastlin.
Planinska koča v dolini. Gostilnica nudi preproste tradicionalne jedi ob tržnici v centru Bohinjske Bistrice (ob krožišču).
Štacjon že vrsto let povezuje ljudi in okuse s preteklostjo in sedanjostjo. Enako je tudi pri pripravi hrane.
Poiščite nas pod veličastnimi stenami Pršivca, na vstopu v Zlatorogovo pravljično pot (otroški izkustveni park) v Ukancu.
Restavracija Zlatovčica je znana po pestri ponudbi ribjih in ostalih jedi, širokem izboru vrhunskih slovenskih vin in sladic iz hišne slaščičarne.
Pogled s terase Restavracije Triglav na Bohinjsko jezero vas bo zagotovo očaral! Vendar ne bolj kot vrhunsko pripravljene jedi izpod rok kuharskega mojstra Luke Zagorca, ki jih spremljajo skrbno izbrana slovenska vina.
V osrčju pokljuških gozdov vam bodo postregli z okusno gobovo juho s hišnim kislim mlekom, Jurjevo kapo in sladko-slanim ocvirkovim štrukljem s skuto.
Restavracija in picerija Tripič je odlična izbira za vse lačne gurmane. Družina Tripič svoje goste z bogato ponudbo razvaja že več kot 30 let.
Gostišče Danica ob vhodu v kamp Danica (Bohinjska Bistrica) se ponaša z izbranimi jedmi, slovenskimi vini in prijaznim osebjem.
Butični hotel Majer'ca je plod sodelovanja slovenskih arhitektov in oblikovalcev. Nahaja se na robu vasi Stara Fužina v neposredni bližini jezera.
Planina Uskovnica je dostopna po cesti s Pokljuke ali iz bohinjske smeri, še v večje veselje pa je, če kočo obiščete peš.
Gauner, lopov po nemško, po bohinjsko pa izraz za z vsemi žavbami namazanega pobalina, je ime za prav tak bohinjski burger.
Obnovljena Planinska koča Savica, na videz kot hiška iz pravljice, nudi zavetje pred ali po sprehodu do slapu Savica.
Vrhunski katering z lokalnimi specialitetami, ki ga pripravijo izkušene lokalne mojstrice in gospodinje. Naučijo vas tudi kuhati po Bohinjsko.