restavracije s certifikatom bohinjsko/from bohinj
Ne zamudite enega okusnejših obrazov naše destinacije. Bohinjska kulinarika in domače sestavine, ki jo bogatijo, so neizogiben del pristnega doživetja Bohinja. Obiščite gostilne s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj in se spoznajte s pozabljenimi okusi preteklosti v sodobnih preoblekah, z izpričano tradicionalnimi jedmi, ki vam bodo pogrele srce, ali s takšnimi, ki vas bodo z drznostjo bohinjskih okusov popolnoma očarale.
Seznam restavracij s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj
Na seznamu najdete bogato izbiro okusov, ki temeljijo na lokalni tradiciji in svežih sestavinah. Od udobja restavracij, domačnosti gostiln in planinskih koč, do preprostih prigrizkov v okrepčevalnicah – vsak obrok je povezan z zgodbo Bohinja in njegove dediščine.
Gostišče Danica ob vhodu v kamp Danica (Bohinjska Bistrica) se ponaša z izbranimi jedmi, slovenskimi vini in prijaznim osebjem.
V Hotelu Kristal so ponosni na svojo lovsko restavracijo, kjer vam postrežejo z dušeno srno in skutnimi štruklji. Obiščite tudi čokoladnico.
Restavracija Hotela Bohinj je z notranjostjo, ambientom in vrtom vpletena v bohinjske zgodbe izdelkov in tradicijo. Pri bifejskem zajtrku rziščite kotiček bohinjskih dobrot, čez dan uživajte v prigrizku ali pa si privoščite bohinjsko totro, zvečer pa se razvajajte z večerjo iz lokalnih sestavin. Ne skrbite - v takšnem ambientu restavracije ne bo manjkalo najboljšega iz Bohinja.
V butičnem hotelu Sunrose 7 se boste prebujali v preteklosti z zgodbo sedanjosti.
Planina Uskovnica je dostopna po cesti s Pokljuke ali iz bohinjske smeri, še v večje veselje pa je, če kočo obiščete peš.
V Divji jagi vas čakajo ulične dobrote po Bohinjsko! Nudijo vam sendviče, solate in bowle, pripravljene iz svežih, lokalnih sestavin.
Družinsko vodena gostilna z več kot 130-letno tradicijo je priljubljeno stičišče domačinov ter obiskovalcev iz Slovenije in tujine, ki cenijo toplo in gostoljubno vzdušje. V prijetnem ambientu, kjer se prepletata tradicija in sodobnost, gostom nudijo bogato izbiro domačih in a la carte jedi, dopolnjenih s širokim naborom domačih in tujih pijač.
Štacjon že vrsto let povezuje ljudi in okuse s preteklostjo in sedanjostjo. Enako je tudi pri pripravi hrane.
Hotel ima 71 sob in 5 hotelskih suitov, opremljenih z direktno telefonsko linijo, kabelsko televizijo, minibarom, sefom, sušilcem za lase in balkonom s sedežno garnituro. Na voljo je brezplačen Wi-Fi.
V planinski koči Merjasec vam bodo postregli tradicionalne bohinjske jedi na nadmorski višini 1.535 m, do kamor vas pripelje z gondolo.
Restavracija in picerija Tripič je odlična izbira za vse lačne gurmane. Družina Tripič svoje goste z bogato ponudbo razvaja že več kot 30 let.
Gauner, lopov po nemško, po bohinjsko pa izraz za z vsemi žavbami namazanega pobalina, je ime za prav tak bohinjski burger.
Vrhunski katering z lokalnimi specialitetami, ki ga pripravijo izkušene lokalne mojstrice in gospodinje. Naučijo vas tudi kuhati po Bohinjsko.
Poleti in pozimi se na smučišču Vogel lahko podprete v okrepčevalnici Orlove glave. Njena dodana vrednost so izjemni razgledi.
Obnovljena Planinska koča Savica, na videz kot hiška iz pravljice, nudi zavetje pred ali po sprehodu do slapu Savica.
Planinska koča v dolini. Gostilnica nudi preproste tradicionalne jedi ob tržnici v centru Bohinjske Bistrice (ob krožišču).
Restavracija Zlatovčica je znana po pestri ponudbi ribjih in ostalih jedi, širokem izboru vrhunskih slovenskih vin in sladic iz hišne slaščičarne.