Parkiranje in javni prevoz

Na zemljevidu lahko preverite lokacije, cene in prostost parkirišč, vozne rede organiziranih prevozov ter morebitnih cestnih zapor. Izkoristite ugodnosti, ki vam jih omogoča Kartica Julijske Alpe – Bohinj.

  • Parkiranje je dovoljeno le na označenih parkirnih mestih (Odlok o prometnem režimu na območju Bohinjskega jezera, Uradni vestnik občine Bohinj št. 5/08-UPB1, 1/09, 3/10, 3/11, 2/12).
  • Avtodomi lahko preko noči parkirajo samo na namenskih parkiriščih: na železniški postaji v Bohinjski Bistrici in parkirišču Senožeta v Srednji vasi ter v kampih Danica in Zlatorog.

  • Pred Bohinjsko Bistrico in na vstopu v Ribčev Laz sta postavljeni dve informacijski tabli za obveščanje o zasedenosti parkirišč in usmerjaje obiskovalcev na prosta parkirna mesta. 
  • Stacionarne goste naprošamo, da vozila v času bivanja pustijo pri svojih gostiteljih, za odkrivanje Bohinja pa uporabljajo javni prevoz, ki je za imetnike Kartice Julijske Alpe – Bohinj brezplačen, in kolo.
  • V primeru težav z delovanjem parkirnih avtomatov, parkirnih kartic ali plačevanju parkirnine je na voljo služba za pomoč in podporo, ki je dosegljiva v času obratovanja parkirišč od 6. do 20. ure na telefonski številki +386 (0)51 304 169.
  • Za parkirišča P7, P8 in cesto Stara Fužina – Voje – Vogar – Blato pa na telefonski številki +386 (0)70 710 085.
  • Vse informacije povezane s prometnim režimom v Bohinju, vključno z odgovori na pogosto zastavljena vprašanja, najdete na spetni strani promet.bohinj.si

ORGANIZIRANI PREVOZI

8 linij v času poletne sezone
(od 15. junija do 29. septembra 2024) 
Novosti: Vozovnica Bohinj 24h za 2 €

LOKACIJE PARKIRIŠČ IN ZAPORE CEST

Preverite, kje lahko pustite svoje vozilo in se naprej odpravite z organiziranimi prevozi. Pri načrtovanju vaših izletov upoštevajte tudi morebitne zapore cest. 

ODGOVORNI TURIZEM IN MOBILNOST

Izjemnost in lepota Bohinja ni samoumevna. Vsako naše dejanje pusti v okolju svoj odtis. Skupaj lahko poskrbimo, da bomo osebne vrednote in pozitiven odnos do narave prenesli tudi v potovalne navade. Izkoristite možnosti, s katerimi se trudimo zmanjšati prometno obremenitev najbolj obiskanih turističnih točk vseh letnih časih.

Poletje: organizirani prevozi 

V Bohinj se pripeljite z javnim prevozom, oziroma pustite svoj avto na cenovno ugodnih parkiriščih stran od jezera ter se do izhodišča peljite z ugodnim organiziranim prevozom v času poletne sezone. 

Cena vozovnice Bohinj 24h je 2 € – vozovnico pa lahko kupite na spletni strani in z gotovino na različnih fizičnih lokacijah. 

Imetniki Kartice Julijske Alpe – Bohinj pa se lahko po Bohinju vozijo brezplačno tudi z rednimi avtobusnimi linijami.  

Kartica Julijske Alpe: Bohinj

Ostale parkirne kartice

Spletna aplikacija vozni redi

NCUP (Nacionalni center za upravljanje prometa) je pripravil spletno aplikacijo/načrtovalec potovanj, ki omogoča pregled voznih redov po Sloveniji. Aplikacija je dosegljiva na povezavi: A to B v dveh jezikih (SLO/EN). 

Zima: Ski bus + BohinjSKI vlak

V času zimske sezone vas do smučišč zapelje Ski bus, ki je brezplačen za imetnike zimske BASIC in PREMIUM Kartice Julijske Alpe – Bohinj, kartice “Občan Bohinja” ter vse, ki prispejo na smučanje z vlakom. 

Brezplačno vožnjo s skibusom lahko koristijo tudi vsi, ki bodo kupili paket BohinjSKI vlak.  

Taksi in prevozi na zahtevo

Taksi je popolna alternativa za prevoz ob posebnih priložnostih, kadar ni na voljo organiziranih prevozov ali rednih linij. 

V času poletne in zimske sezone ter počitnic so poleg organiziranih prevozov na voljo tudi prevozi na zahtevo. 

Odkrijte Julijske Alpe

Destinacije v Julijskih Alpah imajo med glavno poletno in zimsko sezono organizirane dodatne linije javnega prevoza in so zelo dobro povezane.

Obiščite Bled, Radovljico, Dolino Soče ali Kranjsko goro z vlakom ali avtobusom!

Zelene alternative

Namesto osebnih vozil raje izberite bolj zelene rešitve: panoramska ladja, kolesarjenje, pohodništvo