Parkiranje in javni prevoz

Na zemljevidu lahko preverite lokacije in prostost parkirišč, cene parkirnine, vozne rede brezplačnih prevozov ter morebitnih cestnih zapor. Izkoristite možnosti brezplačnih organiziranih prevozov ter ugodnosti, ki vam jih omogoča Kartica Julijske Alpe – Bohinj.

  • Parkiranje je dovoljeno le na označenih parkirnih mestih (Odlok o prometnem režimu na območju Bohinjskega jezera, Uradni vestnik občine Bohinj št. 5/08-UPB1, 1/09, 3/10, 3/11, 2/12).
  • Avtodomi lahko preko noči parkirajo samo na namenskih parkiriščih: na železniški postaji v Bohinjski Bistrici in parkirišču Senožeta v Srednji vasi ter v kampih Danica in Zlatorog.

  • Pred Bohinjsko Bistrico in na vstopu v Ribčev Laz sta postavljeni dve informacijski tabli za obveščanje o zasedenosti parkirišč in usmerjaje obiskovalcev na prosta parkirna mesta. 
  • Stacionarne goste naprošamo, da vozila v času bivanja pustijo pri svojih gostiteljih, za odkrivanje Bohinja pa uporabljajo javni prevoz, ki je za imetnike Kartice Julijske Alpe – Bohinj brezplačen, in kolo.
  • V primeru težav z delovanjem parkirnih avtomatov, parkirnih kartic ali plačevanju parkirnine je na voljo služba za pomoč in podporo, ki je dosegljiva v času obratovanja parkirišč od 6. do 20. ure na telefonski številki +386 (0)51 304 169.
  • Za parkirišča P7, P8 in cesto Stara Fužina – Voje – Vogar – Blato pa na telefonski številki +386 (0)70 710 085.
  • Vse informacije povezane s prometnim režimom v Bohinju, vključno z odgovori na pogosto zastavljena vprašanja, najdete na spetni strani promet.bohinj.si

BREZPLAČNI PREVOZI

3 linije v času zimske sezone: SKI BUS BOHINJ
Napovedujemo tudi organizirane prevoze v poletni sezoni: junij – september 2024. Po Bohinju vas bo zapeljalo kar 9 linij.

ODGOVORNI TURIZEM IN MOBILNOST

Izjemnost in lepota Bohinja ni samoumevna. Vsako naše dejanje pusti v okolju svoj odtis. Skupaj lahko poskrbimo, da bomo osebne vrednote in pozitiven odnos do narave prenesli tudi v potovalne navade. Izkoritite možnosti, s katerimi se trudimo zmanjšati prometno obremenitev najbolj obiskanih turističnih točk vseh letnih časih.

Spletna aplikacija vozni redi

Navdušeni smo, da vam lahko pokažemo korak naprej pri digitalizaciji destinacij v skupnosti Julijske Alpe. Prvi v Sloveniji uvajamo inovativno rešitev celostne digitalizacije voznih redov, s katero želimo poenostaviti uporabo javnega potniškega prometa in izboljšati uporabniško izkušnjo. 

V trenutni fazi spletna aplikacija za prikaz voznih redov vključuje vse dodatne organizirane prevoze, ki jih destinacije v skupnosti Julijske Alpe zagotavljamo v času poletne sezone, ne pa tudi še javnih linij potniškega prometa Slovenije. Polno delovanje sistema z integracijo tudi rednih linij javnega prevoza je predvidena do konca tega leta. Medtem se pripravlja tudi možnost prikaza realnočasnih podatkov za zagotavjanje informacij glede morebitnih zamud. V zadnji fazi projekta bo poleg spletne aplikacije na voljo tudi mobilna aplikacija.

Operacija je sofinancirana iz sredstev podnebnega sklada Republike Slovenije.

Kartica Julijske Alpe: Bohinj

Ostale parkirne kartice

Poletje: brezplačni prevozi 

Pomagajte nam razbremeniti najbolj “vroče” turistične točke in obenem prihranite. V Bohinj se pripeljite z javnim prevozom, oziroma pustite svoj avto na cenovno ugodnih parkiriščih stran od jezera ter se do izhodišča peljite z organiziranim brezplačnim prevozom v času poletne sezone. 

Imetniki Kartice Julijske Alpe – Bohinj pa se lahko po Bohinju vozijo brezplačno tudi z rednimi avtobsnimi linijami.  

Zima: Ski bus + BohinjSKI vlak

V času zimske sezone vas do smučišč zapelje Ski bus, ki je brezplačen za imetnike zimske BASIC in PREMIUM Kartice Julijske Alpe – Bohinj, za občane Bohinja, pa vse, ki prispejo na smučanje z vlakom. 

Brezplačno vožnjo s skibusom lahko koristijo tudi vsi, ki bodo kupili paket BohinjSKI vlak.  

Taksi in prevozi na klic

Taksi je popolna alternativa za prevoz ob posebnih priložnostih, kadar ni na voljo organiziranih prevozov ali rednih linij. 

V času poletne in zimske sezone ter počitnic so poleg brezplačnih prevozov na voljo tudi prevozi na klic. 

Odkrijte Julijske Alpe

Destinacije v Julijskih Alpah imajo med glavno poletno in zimsko sezono orgarnizirane dodatne linije javnega prevoza in so zelo dobro povezane.

Obiščite Bled, Radovljico, Dolino Soče ali Kranjsko goro z vlakom ali avtobusom!

Zelene alternative

Namesto osebnih vozil raje izberite bolj zelene rešitve: panoramska ladja, kolesarjenje, pohodništvo