Loading dogodki

Glasbeno poletje v Bohinju: Ensemble.si

17. avgusta, 2023, 20:30 - 21:30

ENSEMBLE.SI sestavlja v tujini živeče slovenske glasbenike, ki so po šolanju in kariernih začetkih v Sloveniji, odšli na nadalnje šolanje v tujino. Po ali tudi med šolanjem, so jim uspešno opravljene avdicije in preiskusne dobe zagotovile ugledna mesta v prestižnih orkestrih, opernih hišah in univerzah po Evropi. Tako so glasbeniki člani orkestrov Berlinske in Dunajske Filharmonije, Bavarske državne opere, orkestra Frankfurtskega in Bavarskega radija, simfoničnega orkestra iz Hofa, Splitske glasbene akademije, Barenboim-Said akademija,…

Želja po skupnem komornem muziciranju je bila vedno znova tema pogovorov ob srečanjih in tako se je leta 2018 odvil prvi koncert v Berlinu. Po res uspešnem prvem koncertu se ježelja po druženju in skupnemu koncertiranju le še okrepila in sledili so koncerti na Festivalu Ljubljana, Imagu Sloveniae, Glasbenem poletju v Bohinju, Piranskih glasbenih večerih, Klassik in Burghof v Celovcu, Narodnem domu v Mariboru, Novi gorici in Celju ter v okviru srebrnega abonmaja Cankarjevega doma.

Ansambel koncertira v različnih sestavih, od dua pa vse do decetov in izvaja skladbe klasičnega, železnega repertuarja, pa vse do modernih kompozicij, ki so bile napisane prav za ENSEMBLE.SI.

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
17. avgusta, 2023
Ura:
20:30 - 21:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče / izhodišče

cerkev sv. Martina v Srednji vasi
Srednja vas v Bohinju 65
Srednja vas v Bohinju, 4267 Slovenija
+ Google Map

Organizator

This site is registered on wpml.org as a development site.