Loading Events

Obračun Violete Tomič

30. marca, 19:30

“Bil je 8.marec leta 1968 in hodila sem v prvi razred OŠ. Prinesli smo pisan papir iz revij, da bi naredili košarice za zvončke, ki bi jih podarili našim mamicam. Očka mi je dal najlepši papir in opremljena s škarjami in lepilom sem se ponosna podala v šolo. A potem sem obsedela in buljila v mizo. KOMU NAJ PODARIM PISANO KOŠARO Z ZVONČKI, KO PA NIMAM MAME??”

Kaj se je zgodilo, boste izvedeli na predstavi OBRAČUN, ki jo konec marca tako za Dan žena kot Materinski dan odlična igralka Violeta Tomič posveča vsem otrokom, ki so zaradi družinskega nasilja izgubili mamo, posledično pa za več let ali za vedno tudi očeta….. in dodaja:
“Nehajmo se pretvarjati, da je v naši družbi vse OK in fajn. Res živimo v delu sveta, ki je v primerjavi z drugimi relativno prijazen do žensk, a za družinskimi zidovi se nemalokrat odvijajo tragedije, o katerih le malokdo spregovori. Razbijajmo zid molka!”

Vljudno vabljeni v soboto 30. 3. ob 19:30 v Dom Joža Ažmana na izjemno osebno izpovedno monodramo OBRAČUN avtorice in igralke ter nekdanje poslanke brez dlake na jeziku Violete Tomič.

 – Predprodaja vstopnic: 041 944 060

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
30. marca
Time:
19:30
Event Category:

Venue

Kulturni dom Joža Ažmana
Triglavska cesta 16
Bohinjska Bistrica, 4264 Slovenija
+ Google Map

Organizer

This site is registered on wpml.org as a development site.