Loading Events

Planšarstvo v Bohinju: “Vse svoje življenje sem pustil v siru”

15. marca, 19:00 - 20:30

Predstavitev knjige Anke Novak v Centru TNP Bohinj

V petek, 15. 3. 2024 ob 19.00 uri, vas vabimo v center TNP Bohinj v Stari Fužini na predstavitev nove knjige Planšarstvo v Bohinju: »Vse svoje življenje sem pustil v siru.«

Avtorica Anka Novak je bila kot kustosinja etnologinja v Gorenjskem muzeju zaposlena v letih med 1959 in 1992. V tem času je intenzivno raziskovala tudi bohinjsko planšarstvo in med drugim uredila stalno razstavo v Planšarskem muzeju v Stari Fužini. Knjiga, ki jo predstavljamo, pa je rezultat njenega več desetletnega dela, tako na terenu na planinah, kot pri zbiranju informacij med domačini ter študiju literature in arhivskih virov.

Knjigo je izdal Gorenjski muzej, njeno pripravo pa sta sofinancirala Javni zavod Triglavski narodni park in Turizem Bohinj. Predstavila jo bo njena urednica, Saša Roškar z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki se je zadnjih nekaj let posvečala urejanju in pripravi na izdajo te knjige.

Gre za verjetno najbolj celovit pregled bohinjskega planšarstva na enem mestu doslej. Knjiga vključuje izjemen izbor fotografij in dragocene informacije, izstopajo pa tudi osebne zgodbe in razmišljanja bohinjskih majerjev in majeric, ki jih mnogi med vami poznate in se jih še dobro spominjate.

Na dogodku bo prisotna tudi avtorice knjige Anka Novak
 – Knjigo bo mogoče kupiti

Vabljeni!

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
15. marca
Time:
19:00 - 20:30
Event Category:

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Triglavski narodni park
Phone:
+386 (0)4 5780 240
Email:
info.bohinjka@tnp.gov.si
View Organizer Website
This site is registered on wpml.org as a development site.