Loading Events

Pohodniška pot Juliana in njene zgodbe

8. decembra, 2023, 18:00 - 19:30

V petek, 8. decembra 2023, ob 18.00 vas vabimo v Center Triglavskega narodnega parka Bohinj na predstavitev knjige Janeza Bizjaka: POHODNIŠKA POT JULIANA IN NJENE ZGODBE.

Vsako leto se po alpskih državah v počastitev Mednarodnega dneva gora (11. december) na mnogih prizoriščih odvijajo dogodki, ki so posvečeni gorski literaturi. To je FESTIVAL BRATI GORE. In letos lahko v okviru festivala praznujemo novo knjižno izdajo prav iz Julijskih Alp!

Pohodniška pot okrog Julijskih Alp Juliana je nastala pred štirimi leti in se že dobro usidrala med domače in tuje pohodnike, pa tudi domačine. V krožno pot je povezala kraje pod Triglavom in odprla poglede proti najvišjim vrhovom Julijcev malo bolj od daleč. Zdaj je dobila tudi svojo knjigo. Pod okriljem Skupnosti Julijske Alpe in izpod peresa Janeza Bizjaka izšla knjiga Pohodniška pot Juliana in njene zgodbe. 

Arhitekt, naravovarstvenik in publicist Janez Bizjak, nekdanji dolgoletni direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park ni napisal klasičnega vodnika, saj v knjigi niso opisane poti, ampak nam poljudno, pa tudi strokovno preverjeno predstavlja izbor zgodb tega enkratnega prostora. Poudarek je na zgodovinskih, krajinskih in kulturnih posebnostih z nekaterimi utrinki iz neponovljive narave, ne manjkajo pa tudi zgodbe o ljudeh, pomembnih za posamezne kraje.

Knjigo bosta v pogovoru predstavila avtor Janez Bizjak in Majda Odar, vodja Informacijsko izobraževalne službe Triglavskega narodnega parka.

Na dogodku bo knjigo moč kupiti.

VABLJENI!

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
8. decembra, 2023
Time:
18:00 - 19:30
Event Categories:
,

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map
This site is registered on wpml.org as a development site.