fbpx
Junij 11, 2018

U KONC’ SVETA SO PRAVLJICE DOMA

Družinski vikend na Zlatorogovi pravljični poti

Kje je konec sveta in kaj je Zlatorogova pravljična pot?

Če vprašate otroke kje je konec sveta, bodo rekli: »Tam, kjer nikamor več ne moreš!« In prav tako se zdi, ko pridete v Ukanc … naprej so samo še visoke gore. In na tem koncu sveta bo, že desetič zapored potekala dvodnevna prireditev za družine z otroki. Letak Zlatorogova pravljična pot.

To je dogodek, ki ni čisto običajen. Je nekaj posebnega. Dogaja se namreč na poti dolgi dva kilometra, ki vas pelje ob reki, skozi gozd, čez travnike in mimo Bohinjskega jezera. Tu je sicer čez leto vse mirno, le sedem junakov bohinjskih pravljic vas čaka s štampiljkami in lesenimi igrali. V »pravljičnem« vikendu pa je živahno, na poti je okrog 30 postaj – okrog 30 možnosti, da se otroci gibajo, skozi igro nekaj naučijo, ustvarjajo ali pa samo razvijajo svoja čutila.

Ob tem dobijo še 9 štampiljk od pravljičnih bitij v knjižico. Letos jih bodo štampiljke pričakale na koncu in si jih bodo sami pritisnili v knjižico.

Odrasel človek pot sicer prehodi v pol ure, vendar z otroci prav gotovo v enem dnevu ni mogoče doživeti vsega, pa čeprav se prireditev vsak dan začne ob 9:30 in konča ob 15.00. Pridite – osvojite nova znanja in odnesite domov lepe spomine.

VSTOPNINA

  • 2 € na osebo
  • otroci do vključno 2 leti: brezplačno
  • vsi otroci do 14. leta starosti prejmejo knjižico za zbiranje štampiljk

PREVOZ: LADJA, AVTOBUS

Organizatorji:

  • Vrtec Bohinj (OŠ dr. Janeza Mencingerja)
  • v sodelovanju s Turizmom Bohinj
  • in Triglavskim narodnim parkom

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. VEČ