Irena Rozman
Čeprav se življenje ves čas spreminja in posodablja, se je v Bohinju ohranila tradicija pletenja volnenih izdelkov. Volna je bila v preteklosti v našem alpskem okolju pomembna za ohranjanje toplote in zaščite pred mrazom. Irena Rozman izdeluje unikatne pletene nogavice, ki vas bodo v pozno jesenskih in zimskih večerih, ob skodelici toplega čaja ter dobri knjigi prijetno grele noge.
Štefan Tancar – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Štefan Tancar na svoji kmetiji prideluje seneno mleko. Je lep primer trajnostnega kmetovanja, ki ob pozni košnji in paši ohranja kulturno krajino pisanih travnikov, ki jih lahko občudujemo v času Festivala Alpskega cvetja.
Hotel in restavracija Majerca
Butični hotel Majer’ca je plod sodelovanja slovenskih arhitektov in oblikovalcev. Nahaja se na robu vasi Stara Fužina v neposredni bližini jezera.
Hotel in restavracija Bohinj
Restavracija Hotela Bohinj je z notranjostjo, ambientom in vrtom vpletena v bohinjske zgodbe izdelkov in tradicijo. Pri bifejskem zajtrku rziščite kotiček bohinjskih dobrot, čez dan uživajte v prigrizku ali pa si privoščite bohinjsko totro, zvečer pa se razvajajte z večerjo iz lokalnih sestavin. Ne skrbite – v takšnem ambientu restavracije ne bo manjkalo najboljšega iz Bohinja.
Turizem Bohinj
Turizem Bohinj je sodobna destinacijska organizacija, ki deluje kot interesna organizacija vseh turističnih subjektov javnega in zasebnega sektorja.
TIC Bohinj – Bohinjska Bistrica
LD Turizem, Mencingerjeva 10, Bohinjska Bistrica, +386 (0)4 5747 600, [email protected]
TIC Bohinj – Ribčev Laz
Turistično društvo Bohinj, Ribčev Laz 48,
+386 45 746 010, [email protected]
Družinski hotel Tripič
Restavracija–picerija Tripič je odlična izbira za vse lačne gurmane. Družina Tripič svoje goste že 30 let razvaja z bogato ponudbo domačih jedi, testenin, solat, degustacijskih menijev. Slovijo po bohinjskih ajdovih…
Gostilnica Štrud’l
Planinska koča v dolini. Gostilnica nudi preproste tradicionalne jedi ob tržnici v centru Bohinjske Bistrice (ob krožišču).
Zeliščni butik Adoma
Okusite alpske travnike Bohinja v skodelici čaja. Aleksandra Medja Ogrin na odmaknjenih bohinjskih travnikih ročno nabira zelišča, ki jih zmeša v različne vrste čajev. Tako se cvetoči alpski bohinjski travniki prelevijo v okusne čajne mešanice za različne priložnosti.
Ekološka sirarska kmetija Pr’ Tonejovc
Na ekološki sirarski kmetiji Pr Tonejovc, Simona peče odlične potice, pite, piškote in kruh. Slovijo po jogurtu, maslu ter večkrat nagrajenem mohantu, siru in skuti, ki ju izdelujejo na tradicionalen način – v bakrenem kotlu s kuriščem na drva.
Kmetija Pr’ Andreju
Ivanka s kmetije Pr’ Andreju prideluje „turšco“ trdinko – avtohtono sorto koruze, ki je prilagojena za rast v goratem svetu.