Irena Rozman

Čeprav se življenje ves čas spreminja in posodablja, se je v Bohinju ohranila tradicija pletenja volnenih izdelkov. Volna je bila v preteklosti v našem alpskem okolju pomembna za ohranjanje toplote in zaščite pred mrazom. Irena Rozman izdeluje unikatne pletene nogavice, ki vas bodo v pozno jesenskih in zimskih večerih, ob skodelici toplega čaja ter dobri knjigi prijetno grele noge.

Hotel in restavracija Majerca

hotel-majerca-stara-fužina-bohinj-triglavski-narodni-park-julijske-alpe

Butični hotel Majer’ca je plod sodelovanja slovenskih arhitektov in oblikovalcev. Nahaja se na robu vasi Stara Fužina v neposredni bližini jezera.

Hotel in restavracija Bohinj

hotel-bohinj

Restavracija Hotela Bohinj je z notranjostjo, ambientom in vrtom vpletena v bohinjske zgodbe izdelkov in tradicijo. Pri bifejskem zajtrku rziščite kotiček bohinjskih dobrot, čez dan uživajte v prigrizku ali pa si privoščite bohinjsko totro, zvečer pa se razvajajte z večerjo iz lokalnih sestavin. Ne skrbite – v takšnem ambientu restavracije ne bo manjkalo najboljšega iz Bohinja.

Turizem Bohinj

Turizem Bohinj je sodobna destinacijska organizacija, ki deluje kot interesna organizacija vseh turističnih subjektov javnega in zasebnega sektorja.

Družinski hotel Tripič

Restavracija–picerija Tripič je odlična izbira za vse lačne gurmane. Družina Tripič svoje goste že 30 let razvaja z bogato ponudbo domačih jedi, testenin, solat, degustacijskih menijev. Slovijo po bohinjskih ajdovih…

Gostilnica Štrud’l

Planinska koča v dolini. Gostilnica nudi preproste tradicionalne jedi ob tržnici v centru Bohinjske Bistrice (ob krožišču).

Zeliščni butik Adoma

Okusite alpske travnike Bohinja v skodelici čaja. Aleksandra Medja Ogrin na odmaknjenih bohinjskih travnikih ročno nabira zelišča, ki jih zmeša v različne vrste čajev. Tako se cvetoči alpski bohinjski travniki prelevijo v okusne čajne mešanice za različne priložnosti.

Ekološka sirarska kmetija Pr’ Tonejovc

Na ekološki sirarski kmetiji Pr Tonejovc, Simona peče odlične potice, pite, piškote in kruh. Slovijo po jogurtu, maslu ter večkrat nagrajenem mohantu, siru in skuti, ki ju izdelujejo na tradicionalen način – v bakrenem kotlu s kuriščem na drva.

Kmetija Pr’ Andreju

Ivanka s kmetije Pr’ Andreju prideluje „turšco“ trdinko – avtohtono sorto koruze, ki je prilagojena za rast v goratem svetu.