fbpx
18 decembra, 2020

NA POTEP S KRPLJI PO SORIŠKI PLANINI

Voden potep s krplji po zanimivostih Soriške planine in bližnjih vrhov.

Doživite čar zasnežene Soriške planine in spodnjih Bohinjskih gora s starodavnim načinom hoje po snegu. Poleg kakovostne kardiovaskularne vadbe boste z izleta odnesli tudi veliko lepih razgledov, dobro prezračena pljuča in kakšno zanimivost raziskovanega področja, ki vam jo bo razkril vodnik.

PREGLED

  • trajanje programa: približno 2,5 – 3 ure
  • program je na voljo od decembra do aprila v ugodnih snežnih razmerah
  • zahtevnost izleta: lahko – srednje zahtevno
  • minimalno število oseb za izvedbo izleta: 10 – 45
  • izlet je primeren tudi za družine z otroki, starejšimi od 8 let

OPIS DOŽIVETJA

Najprej se boste seznanili z uporabo in nastavitvijo krpelj, nato sledi pohod na bližnji Dravh (1547 m) in nato na Lajnar (1549 m). Na poti boste videli značilne bunkerje s kovinsko kupolo in številne podzemne hodnike. To so italijanske utrdbe iz časa med 1. in 2. svetovno vojno – tako imenovan Alpski zid oz. Rapalska meja.

KDO LAHKO KRPLJA?

Krplja lahko prav vsak, ki lahko hodi, ima rad sneg in naravo. Vse, kar potrebujete, je par krpelj, palice in snežna odeja. Za nameček pa boste deležni še strokovnega vodenja, zaradi katerega bo pot varnejša, zanimivejša in zabavnejša.

KAKO SE OPREMITI ZA POHOD S KRPLJAMI?

Načeloma se opremite tako, kot bi se za vsak zimski sprehod. Priporočljive so tople nogavice (po možnosti take, ki so namenjene smučanju ali pohodništvu), topli, udobni in čim lažji čevlji ter razmeram prilagojena oblačila. Poskrbite tudi za zaščito pred soncem in sončna očala.

KJE BOSTE KRPLJALI?

Izlet s krpljami bo potekal po Soriški planini. Lokacijo vodenega izleta se lahko po predhodnem dogovoru prilagodi željam in fizičnim sposobnostim udeležencev. Možnost izvedbe prilagojenega izleta je odvisna od snežnih pogojev, ki jih ponuja želena lokacija.

Cenik in ostale informacije so na voljo pri ponudniku PAC SPORTS.

 

PONUDNIK DOŽIVETJA

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...