Krpljanje

Doživite čar zasnežene pokrajine s starodavnim načinom hoje po snegu. Poleg kakovostne kardiovaskularne vadbe boste z izleta odnesli tudi veliko lepih razgledov, dobro prezračena pljuča in kakšno zanimivost raziskovanega območja, ki vam jo bo razkril vodnik.

 

Kdo lahko krplja?

Krplja lahko prav vsak, ki lahko hodi, ima rad sneg in naravo. Vse, kar potrebujete, je par krpelj, palice in snežna odeja. 

Kako se opremiti?

Za pohod se načeloma opremite tako, kot bi se za vsak zimski sprehod. Priporočljive so tople nogavice (po možnosti take, ki so namenjene smučanju ali pohodništvu), topli, udobni in čim lažji čevlji ter razmeram prilagojena oblačila. Poskrbite tudi za zaščito pred soncem in sončna očala.

Krpljanje z vodnikom

Za izboljšanje izkušnje krpljanja vam priporočamo najem vodnika, ki vas bo popeljal po najlepših kotičkih Bohinja in pohod s krpjami obogatil z zanimivimi informacijami in lokalnimi zgodbami. 

 

Lokacije za krpljanje

Lokacijo vodenega izleta po predhodnem dogovoru z vodnikom lahko  povsem prilagodite vašim željam in fizičnim sposobnostim. Možnost izvedbe izleta je seveda odvisna od snežnih pogojev, ki jih ponuja želena lokacija. 

 

Lokalni ponudniki

Poiščite lokalnega vodnika ali možnosti izposoje opreme za krpljanje. 

Specializirana turistična agencija za kolesarske in pohodniške počitnice na območju Bohinja. Ljubezen do aktivnih počitnic delijo z ljudmi, ki želijo svoje sanje o edinstvenih doživetjih spremeniti v resnične izkušnje.
Alpinsport logotip
Poznamo skrite kotičke Bohinja. Pokažemo vam tisto, kar poznamo domačini. Naša ekipa je tim profesionalnih vodnikov z vsemi zakonsko potrebnimi licencami.

Vedno preverite snežne razmere

V koliko se na krpljanje odpravljate v lastni režiji in na višje ležeče cilje, morate pred odhodom nujno preveriti vremenske in snežne razmere.  V tem primeru veljajo vsa opozorila in navodila, ki jih je potrebno upoštevati za pohodništvo v zimskih razmerah. Vključno z realno oceno lastnih fizičnih zmožnosti, za izpeljavo pohoda do cilja IN nazaj.