TRADICIONALNA PEKA KRUHA V KRUŠNI PEČI
Naučite se zakuriti krušno peč in pripraviti vse za peko - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj
Naučite se zakuriti krušno peč in pripraviti vse za peko - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj
Vas zanima, kako preveriti temperaturo v peči, ki nima nastavitev sodobnih pečic, katera drva so prava, kako se ve, kdaj je kruh pečen?
Na delavnici boste od začetka do konca spekli svoj kruh v pravi krušni peči, ki jo boste s pomočjo Marije tudi zakurili in pripravili za peko kruha.
Ko bo že dobro zadišalo po sveže pečenem kruhu, sledi bohinjska »malca« s sveže pečenim kruhom, klobaso in »zasko«. Kdo ve, v katero bohinjsko pripoved vas bo zapeljal klepet ob delu in malici. Meja je le vaša radovednost.