Loading dogodki

BistricaFest: Ana Pupedan

29. julija, 20:00 - 22:00

Glasbeno ustvarjanje skupine Ana Pupedan bi lahko opredelili kot mešanico različnih glasbenih stilov, ki skupni imenovalec najdejo v rokerskih vodah. K slikovitosti njihove glasbe velik delež pridodajo besedila, katerih temeljna značilnost je luciden pogled na svet, življenje in družbeno dogajanje. Besedila so povečini v slovenščini, velikokrat začinjena s pristnim pivškim narečjem, kar poudarja pripadnost in vpetost muzikantov v lokalno okolje v katerem ustvarjajo svoj glasbeni milje.

Lani novembra so pupedanci praznovali 30 let delovanja v nespremenjeni zasedbi, kar je na slovenski glasbeni sceni prej izjema kot pravilo. Ano Pupedan že tri desetletja tvorijo Boštjan Požar na kitari, Simon Avsec na vokalu in violini, Peter Žnidaršič na bas kitari in Marko Doles za bobni.

Leto 2022 je bilo za Ano Pupedan v vseh pogledih nadvse plodno. V mesecu oktobru je izšel peti studijski album z dvanajstimi svežimi skladbami, ki nosi naslov Naši v kantini. Material za ploščo je bil posnet spomladi 2022 v studiu JORK Dekani pod producentsko paličico Jadrana Ogrina legendarnega basista številnih pionirskih zasedb rocka kot so Kameleoni, September, Karamela, Halo…. Velik del zaslug pri snemanju in produkciji gre tudi Gabrijelu Ogrinu, ki skupaj z Jadranom vodi dekanski studio.

V zadnjih treh desetletjih je Ana Pupedan dodobra prekrižarili Slovenijo in odigrali krepko preko 1500 koncertov. Večkrat so gostovali v tujini in obiskali ZDA, Dansko, Belgijo, Italijo, Avstrijo, Hrvaško, Srbijo, Makedonijo, Ukrajino Bolgarijo in Bosno in Hercegovino. Lani so gostovali v Sarajevu, kjer so 24. junija obeležili Dan državnosti in nastopili na koncertni prireditvi, ki jo je organiziralo veleposlaništvo Republike Slovenije v Sarajevu. Naslednji dan pa nastopili v legendarnem sarajevskem klubu AG.

 

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
29. julija
Ura:
20:00 - 22:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče / izhodišče

Pred kulturnim domom Joža Ažmana / Bohinjska Bistrica
Triglavska cesta 16
Bohinjska Bistrica, 4264 Slovenija
+ Google Map

Organizator

This site is registered on wpml.org as a development site.