Loading Events

Moj Bohinj 2030

10. novembra, 2023, 17:00 - 21:00

Povabilo k sodelovanju v procesu novelacije strategije turizma za območje občine Bohinj 2030.

Turizem Bohinj je v tesnem partnerstvu z Občino Bohinj pristopil k novelaciji turistične strategije do leta 2030. Ne bo šlo za klasično ”sektorsko strategijo”, saj v Bohinju turizem razumemo veliko širše kot zgolj še eno gospodarsko panogo, predvsem pa kot dejavnost, ki je izredno močno vpeta v celotno delovanje lokalnega gospodarstva in ustroj skupnosti.

Napovedujemo osrednji dogodek in vas vabimo k sodelovanju!

V preteklih letih smo zastavili kakovosten in dolgoročno vzdržen model zelenega turizma, v sozvočju z identiteto Bohinja – ki pa si ga želimo v prihodnje še okrepiti in nadgraditi. V  partnerstvu s ponudniki, z lokalno skupnostjo in z vsemi skupinami deležnikov  bomo iskali načine, da bomo tudi s pomočjo turizma ohranili izjemno naravno in kulturno dediščino Bohinjskega ter karakter podeželskega in kmetijskega območja z urejeno kulturno krajino, okrepili medsektorske povezave med turizmom in vsemi temeljnimi dejavnostmi, dvignili kakovost doživljanja Bohinjskega za obiskovalce in zagotovili kakovost življenja celotne lokalne skupnosti – danes in za jutri.

Ker se turizem začne doma, v lokalni skupnosti, smo kot enega prvih in izjemno pomembnih korakov zasnovali odprto srečanje med nami, domačini, ki bo potekalo v petek, 10. novembra 2023, od 17.00 naprej v dvorani Danica. Z uporabo metode ”ODPRTI PROSTOR”, preproste metode za kompleksne izzive, se bomo odprto pogovorili o tem, kakšen Bohinj (skozi prizmo turizma) si želimo leta 2030 – in kakšna je pot do njega.

V naslednjem tednu bodo sledile delavnice s strateško skupino (ki bo vključila predstavnike vseh skupin deležnikov), dodatna srečanja po območjih in temah, spletna anketa, od septembra pa svoj pogled na turizem v Bohinju že oblikujejo tudi bohinjski osnovnošolci.

V podporo procesu bo od 15. oktobra 2023 na voljo tudi posebna spletna stran (Moj Bohinj 2030) kjer bomo sproti objavljali vse informacije, ves čas pa bo možnost podajanja pogledov in predlogov.

Rezervirajte si 10. november 2023 od 17. ure dalje in pričakujte nadaljnje informacije.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite preko spodnjega spletnega obrazca:

Spletni obrazec za prijavo na dogodek

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
10. novembra, 2023
Time:
17:00 - 21:00
Event Categories:
, ,

Venue

Dvorana Danica
Triglavska cesta 60 Bohinjska Bistrica 4264 Slovenija + Google Map
This site is registered on wpml.org as a development site.