Loading Events
Bohinjska hiša; dan odprtih vrat

Dan odprtih vrat Bohinjske hiše

17. novembra, 2023, 17:00

Vabimo vas na dan odprtih vrat Bohinjske hiše in predstavitev projekta PROSTORI ZA SKUPNOST – primeri dobre prakse zasnov in urejanja prostorov za skupnost po Sloveniji in v tujini, ki jih bo predstavila Alenka Korenjak, u.d.i.a. iz Kulturnega društva Prostoroz.

O avtorici predstavitve: Alenka Korenjak je po diplomskem študiju na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani nadaljevala z delom v arhitekturnih pisarnah na Dunaju. Leta 2004 je soustvarila neprofitni urbanistični studio Prostoroz, kjer deluje kot vodja projektov, štiri leta kasneje pa še arhitekturni biro Kombinat arhitekti. Njeno delo je razpeto med arhitekturo, urbanizmom in urbanimi politikami, od dela na terenu s prebivalci, projektiranja, raziskovanja, zagovorništva do svetovanja občinam. Pri svojem delu išče in vzpostavlja kreativne prakse, ki povezujejo arhitekturo, potrebe in želje prebivalcev ter strategije odločevalcev. Verjame v arhitekturo, ki dviguje kakovost življenja, je prijazna do okolja, izboljšuje prostor in služi javnemu interesu.

Tema predstavitve o skupnostnih prostorih se nanaša na jeseni leta 2022 izdelano idejno zasnovo in dokumentacijo prostorske preveritve objekta starega vrtca v Bohinjski Bistrici, ki jo je naročila Občina Bohinj za namen medgeneracijskega centra, knjižnice ali centra skupnosti. Ekipa Prostorozža je v okviru projektne naloge preverila različne možnosti, izdelala oceno investicije, predlagala različne programe, ki bi se v hiši odvijali lahko dolgoročno in hkrati predlagala začasno rabo – da, preden se gre v dolgoročne investicije, za čas enega oz. dveh let, preveri potencial prostora in potrebe lokalne skupnosti.

Na hodniku bo v hiši potekala tudi razstava “PROSTORSKA PREVERITEV OBJEKTA STARI VRTEC, BOHINJSKA BISTRICA”, ki bo razkrila načrte in ideje za dolgoročno in začasno rabo prostorov.

Poleg tega bo dogodek omogočal ogled prostorov Bohinjske hiše, ki so zdaj živahno središče skupnosti. Predstavljene bodo različne aktivnosti in programi, ki potekajo v hiši, s čimer bodo obiskovalci dobili vpogled v trenutne in prihodnje uporabnike prostora. Ta razstava predstavlja odlično priložnost za razumevanje pomena arhitekture in oblikovanja prostora v kontekstu skupnostnega razvoja.

 

 

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
17. novembra, 2023
Time:
17:00
Event Categories:
, ,

Venue

Bohinjska hiša
Mencingerjeva 4
Bohinjska Bistrica, 4264
+ Google Map

Organizer

This site is registered on wpml.org as a development site.