Loading Events

Zvočno-terapevtski koncert s harfo

2. junija, 18:00 - 20:00

Želiš doživeti edinstveno izkušnjo, ki te bo popeljala v pravljičen svet harfe in potovanja onkraj zavednega?

Doživeti masažo zdravilnih zvokov in vibracij vse do globine svojih celic?

Si želiš globokega počitka v intimnem prostoru, ki te objame s toplino in razgledom na čarobno jezero ter z opojnim vonjem naravnih eteričnih olj?

Danes smo z nezdravimi vibracijami (wifi frekvencami, elektromagnetnem sevanju, mestnemu hrupu, energij drugih ljudi) prepleteni na vsakem koraku in tvoje telo in um potrebujeta več kvalitetnega počitka in miru, ki pa ga je čedalje težje doseči. Ker so takšne frekvence za nas nenaravne, se kopičijo v našem fizičnem, čustvenem in energijskem telesu, kar pripelje do slabega počutja, utrujenosti in oslabljenega imunskega sistema.

Zvočna terapija s harfo se v tujini uporablja kot protibolečinska in antistresna terapija v bolnišnicah in hospicu. Ostali inštrumenti, ki se uporabljajo na zvočni terapiji, kot so bobni, tibetanske posode, gongi, zvočne vilice in pomirjajoča stresala, pa oddajajo zvoke in vibracije, ki posnemajo naravo in so naravnani na posebne frekvence, ki imajo dokazano zdravilne učinke na celotno telo, čustva in misli.

– hitro umiri um in celoten živčni sistem
– pomaga pri lajšanju bolečin
– zmanjša stres in tesnobo
– sprošča mišice in pospeši celjenje tkiv
– znižuje visok krvni tlak
– pomaga pri nespečnosti
– pomaga pri regeneraciji telesa
– zviša nivo energije, koncentracije in miselnih procesov
– odpravlja čustvene blokade in olajša izražanje čustev

Spološne informacije:

 – Kje: center TNP Bohinj (Stara Fužina 38)
 – Kdaj: nedelja, 2. 6. 2024 od 18. do 20. ure
 – Cena: 42 €/ po osebi
– max. število prijavljenih: 20 oseb
 – Oprema: s seboj prinesite joga podlogo in udobna oblačila

V 2-URNEM KONCERTU BOŠ IZKUSIL:

– MEDITACIJSKO ZGODBO
– SOLO KONCERT S HARFO
– ZVOČNO KOPEL Z GONGOM, TIBETANSKIMI POSODAMI, BOBNI IN OSTALIMI POMIRJAJOČIMI GLASBILI
– ZVOČNA MASAŽA S TIBETANSKIMI POSODAMI IN ZVOČNIMI VILICAMI S POLAGANJEM GLASBIL NA DELE TVOJEGA TELESA
– VONJ NARAVNIH ETERIČNIH OLJ
– Z LJUBEZNIJO NABRAN DOMAČ ČAJ ALPSKEGA CVETJA
– PRESENEČENJE

KDO TE BO VODIL:

ANJA GABERC je harfistka z bogatimi domačimi in mednarodnimi izkušnjami. Je prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani, nagrade na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov v Genovi in mednarodnem tekmovanju Petar Konjović v Beogradu. Leta 2005 je kot edina slovenska predstavnica nastopala na 9. svetovnem harfističnem kongresu v Dublinu in imela samostojni koncert na Irskem.
Danes nastopa v komornih zasedbah, sodeluje z Orkestrom Slovenske filharmonije, SNG Ljubljana ter Sinfoniki RTV . Poleg koncertiranja pa je predana pedagoškemu delu z mladimi, saj je od leta 2008 redni profesor na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Svoj prosti čas Anja najraje preživi v naravi, na jogi ali ob branju knjig.

TANJA KOVAČIČ je kreativna in zvočna psihoterapevtka. Večina svojih življenjskih in delovnih izkušenj je pridobila v tujini. Od študija na akademiji lepih umetnosti v Benetkah, vodenja galerij in umetniških dražb na križarskih ladjah, do študija Intermodalne kreativne psihoterapije na Ikon Institute of Australia in zvočne terapije na Academy of sound healing International.
Z zvokom se je začela ukvarjati že od malih nog, saj prihaja iz družine glasbenikov. V zadnjih nekaj letih je zvok začela uporabljati v terapevtske namene, kar počne danes tako na rednih tedenskih praksah Globokega počitka v Ljubljani, kot tudi na individualnih srečanjih, delavnicah in oddihih. Tanja najraje svoj čas preživlja ob morju, raziskuje novo glasbo, posluša podkaste, ustvarja in bere.


IZKUŠNJE OBISKOVALCEV:

“Zvoki Anjine harfe so bili kot pravljica, ki so doprinesli nove vibracije že znanim zvokom in občutkom. Poleg tega je jutranje okolje dodalo novo dimenzijo običajnim večernim izkušnjam. Če me večerni zvoki umirijo in popeljejo samo še v posteljo, me je tokratno doživetje napolnilo z energijo, ki jo čutim še nekaj dni po tem.”- Živa D.

“Najboljši del izkušnje je to, da se mi v tistem času v glavi ni podilo nič drugega, kot samo zvok glasbil. Najbolj mi je bil všeč šamanski boben. Občutil sem ga, kot da bi me njegov zvok objel iz vseh strani. Iskreno mi je bilo težko določiti iz kje je zvok dejansko prihajal, samo čutil sem njegovo toplino in objem.” – Nik Ž.

Vstopnice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vstopnice are no longer available

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
2. junija
Time:
18:00 - 20:00
Cost:
42,00€
Event Categories:
,

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Turizem Bohinj
Email:
info@bohinj.si
This site is registered on wpml.org as a development site.