fbpx
11 Januar, 2021

ZELENO GIBANJE TURIZMA BOHINJ

Uvedba novega modela trajnostnega turizma, ki daje prednost destinaciji.

Turizem Bohinj je konec avgusta pognal kampanjo na omrežju Linkedin pod sloganom: Alpine paradise under Mt Triglav in Slovenia. Pioneering a new destination-first sustainable tourism model.

Gre za model/gibanje, kjer bi radi ostale deležnike v turizmu in širše prepričali, da je trajnostno ravnanje ključ do našega sobivanja in delovanja z naravo in okolico. Pri kampanji ne gre toliko za promocijo turizma v Bohinju, temveč za deljenje dobrih praks in izkušenj ter osveščanje o pomenu trajnostnega delovanja v turizmu in širše. 

Objave lahko spremljate na našem LINKEDIN – Tourism Bohinj Green Movement profilu. 

KAKO POTEKA KAMPANJA? 

Dvakrat tedensko predstavimo prakse:

  • ob torkih domače (Bohinj in okolica) ter
  • ob četrtkih odlične trajnostne prakse iz sveta

KAJ JE CILJ KAMPANJE? 

Naš cilj je, da trajnostni turizem postane praksa tudi drugje. Da se ponudniki, odločevalci in uporabniki začnejo učiti uspešenha povezovanja ter se vzpostavi gibanje sorodnih destinacij z dovolj prepričljivimi rezultati, da bomo tudi ostale uspeli prepričati, da nam sledijo. 

Pri trajnostnem ravnanju z okoljem in sobivanju ne vidimo konkurence. Pri tem ni bistvo promocija, temveč uspešno in pospešeno uveljavljanje zelenih praks. 

Bohinj, in širše Slovenija, sta med vodilnimi svetovnimi promotorji odgovornega in zelenega turizma. Želimo si, da bi to postala vsaka svetovna destinacija. 

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...