Juliana SkiTouR

Juliana SkiTour je štiridnevno turnosmučarsko potovanje čez Julijske Alpe. Juliana SkiTour ni daljinska in neprekinjena smučarska povezava, ampak kombinacija štirih različnih turnih smukov. Njihov seštevek nam skupaj s transferji omogoča turnosmučarsko pustolovščino čez celotno območje Julijskih Alp, od Kranjske Gore na severni pa do Tolmina na južni strani. Lahko ga opravimo tudi v nasprotni smeri.

Tehnični podatki

  • Skupna dolžina: 52 km
  • Skupna višinska razlika: 4.367 m vzponov, 4.891 m spustov
  • Skupno število etap: 4 etape (dve različici za vsako etapo)
  • Povprečna dolžina etape: 13 km, 5-6 ur
  • Spanje: v dolini
  • Transfer je vključen v vodeno različico

raj za turne smučarje

Pogled na zasnežene vrhove nikogar ne pusti ravnodušnega. Gore so pozimi najlepše, najbolj mirne in spokojne. Tisti najbolj pogumni jih osvajajo tudi pozimi. Ni lepšega občutka kot ta, ko prideš na vrh zasnežene gore in vidiš, da si prvi. Da pred teboj ni nobene sledi, le belina.

Povpraševanje po turnih smučeh je vedno večje, prav tako kot tudi navdušenje nad turnim smučanjem. Turnnosmučarsko potovanje čez Julijske Alpe, Juliana SkiTour vas bo popeljalo na najlepše vrhove Julijcev, s katerih se boste z največjim užitkom spustili v dolino. Adrenalinsko popotovanje po vršacih Julijskih Alp ne bo nikogar pustilo ravnodušnega.

Bohinjske etape Juliana SkiTour

Prodajni artikli Juliana SkiTour/Bike/Trail

Z nakupom izdelkov podpirate vzdrževanje in nadgradnje poti Juliana SkiTour/Trail/Bike. Hvala!

Juliana SkiTour: obvezna oprema

Na vsaki turi je poleg turnosmučarske opreme – prilagojenih smuči, vezi in čevljev, srenačev in psov za vzpenjanje – nujna tudi popolna zimska gorniška oprema, primerna oblačila, cepin in dereze, saj nikoli ne moremo vedeti vnaprej, na kakšne razmere bomo na poti naleteli.

Ker je v primeru nesreče najpomembnejša tovariška pomoč, je obvezni sestavni del opreme vedno tudi lavinski trojček – lavinska žolna, lavinska sonda in snežna lopata.

BOOKING CENTER Julijske alpe

Turizem Dolina Soče
Rupa 17, Bovec
T: +386 (0)5 30 29 643
E: [email protected]