fbpx
18 decembra, 2020

ŠPORTNO PLEZANJE

Kar 16 plezališč in skoraj 500 kakovostno opremljenih smeri vseh težavnosti.

Eden najpopularnejših plezalnih centrov v Sloveniji – Bohinj – je zgrajen načrtno. Imamo 16 plezališč in nekaj manj kot 500 kakovostno opremljenih smeri vseh težavnosti (opisanih v knjigi Plezalni vodnik Bohinj).

S ponudbo plezališč in plezalnih smeri lahko zagotavljamo zadovoljstvo začetnikom, družinam in tistim, ki iščejo najtežje probleme v okviru desete stopnje (UIAA). Neizkušenim priporočamo vodeno plezanje, izkušenim individualnim plezalcem pa nakup Plezalnega vodnika Bohinj.

PREIZKUS V PLEZALNI SMERI

Na plezališču Pod Skalco je stalno prisotna ekipa plezalne šole, ki ob zanesljivem varovanju nudi možnost vsakemu radovednežu, ki bi se rad preizkusil v pravi plezalni smeri.

PLEZALNI TEČAJI

Šola plezanja je namenjena predvsem začetnikom. Na voljo so različno dolgi tečaji za odrasle in otroke ali individualno poučevanje. Program zajema najnujnejši teoretični del in veliko plezanja na plezališčih Pod Skalco in Bellevue.

VODENO PLEZANJE

Izkušenim plezalcem lahko organiziramo plezanje s partnerjem – inštruktorjem v bohinjskih in bližnjih plezališčih.

IZPOSOJA PLEZALNE OPREME

Pri plezališču Pod Skalco si plezalno opremo lahko tudi izposodite.

TERMINI

  •  maj – oktober,
  • tečaji potekajo predvsem v glavni poletni sezoni, možen pa je tudi drugačen dogovor

PLEZALNI VODNIK BOHINJ

Avtorja Andrej Pikon in Andrej Podlipnik sta v sodelovanju s Turizmom Bohinj in nekaterimi turističnimi subjekti v Bohinju izdala Plezalni vodnik Bohinj. V njem sta opisala 16 plezališč s kar 476 opremljenimi smermi. Bohinj je tako dobil izjemen in sodoben plezalni vodnik, s katerim se lahko postavi ob bok najboljšim plezalnim destinacijami.

PONUDNIKI

POVEZANE VSEBINE

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...