Kako po Bohinju?

Dolge kolone in razmere nam na cestah kradejo čas in živce, zato se svoboda iz osebnega avtomobila vse bolj seli v javni prevoz. Do popolne svobode brez avtomobila so nujne dobre povezave in naša prizadevanja gredo prav v to smer, čeprav še nismo povsem tam. Preverite možnosti za raziskovanje Bohinj brez avtomobila. 

Načini prevoza in druge koristne informacije. Z avtomobilom, z vlakom ali z avtobusom. Možnosti za izlet v Bohinj je veliko.
SKI BUS prevozi na Vogel, Soriško planino in Pokljuko - bo na voljo od 23. decembra do 30. marca 2024 (oziroma do preklica).
Od Bohinjske kolesarske poti pa do turnokolesarskega podviga Juliana Bike - v Bohinju razvijamo kolesarstvo za vse generacije.
Za ljubitelje pohodništva je Bohinj, od nižin pa do najvišjih vrhov, neusahljiv vir za vedno nova doživetja. Označenih planinskih poti je v Bohinju za več kot 300 km. Za številne poti po Bohinju je dovolj že dobra volja in primeren gojzar, spet druge lahko predstavljajo mnogo večji izziv.
Vodena panoramska vožnja je zanimiva dopolnitev vašim aktivnostim, vznemirljiva in poučna dogodivščina za najmlajše in ekološki način prevoza na drugo stran jezera.

MOBILNI TUDI BREZ AVTOMOBILA

Bohinj je kot član izbranih alpskih destinacij odličnosti Alpine Pearls trajnostno zavezan k ohranjanju okolja, biotske pestrosti ter tradicionalnega načina življenja. Naša generacija ne želi biti tista, ki bo vse to zapravila, zato s številnimi ukrepi umirjamo promet na najbolj občutljivih in obremenjenih predelih Bohinja, predvsem okoli Bohinjskega jezera in na Pokljuki.

V iskanju najboljših možnosti za okolje in lokalno prebivalstvo ter obiskovalce, vas spodbujamo, da se nam pridružite. Stopimo iz cone udobja in se zavežimo vztrajnim izbiram okolju prijaznih rešitev.  

Organizirani prevozi

V času (poletne in zimske) sezone organiziramo možnosti brezplačnega prevoza iz železniške postaje in P&R parkirišč. 

 

Z avtobusom: redne linije

Iz Ljubljane do Bohinja je vzpostavljena redna avtobusna linija. Od glavne avtobusne postaje, preko Bleda, Bohinjske Bistrice in Ribčevega Laza, vas do Ukanca pripelje avtobus vsako uro. 

Avtobus po Bohinju redno vozi po Zgornji in Spodnji Bohinjski dolini. Večina odhodov in prihodov organiziranih prevozov je vezanih na prihode in odhode vlakov ter rednih avtobusnih linij. Možno je prestopanje med linijami.

Spletna aplikacija vozni redi – testna verzija

Navdušeni smo, da vam lahko pokažemo korak naprej pri digitalizaciji destinacij v skupnosti Julijske Alpe. Prvi v Sloveniji uvajamo inovativno rešitev celostne digitalizacije voznih redov, s katero želimo poenostaviti uporabo javnega potniškega prometa in izboljšati uporabniško izkušnjo. Projekt bo potekal v dveh fazah.

V trenutni testni fazi aplikacija vključuje vse dodatne organizirane prevoze, ki jih destinacije v skupnosti Julijske Alpe zagotavljamo v času poletne sezone, ne pa tudi še javnih linij potniškega prometa Slovenije. Polno delovanje sistema z integracijo tudi rednih linij javnega prevoza je predvidena v začetku prihodnjega leta.

Vabimo vas, da preizkusite testno verzijo spletne aplikacije, do katere lahko dostopate preko povezave: https://testmobility.julian-alps.com/

Operacija je sofinancirana iz sredstev podnebnega sklada Republike Slovenije.

KORISTNE POVEZAVE

Z dobrim načrtovanjem bo vaš dopust še boljši. 

Spletna stran: promet.bohinj.si

Aktualne prometne informacije o voznih redih organiziranih prevozov, zasedenosti parkirišč ter morebitnih zaporah v Bohinju vedno preverite tudi na spletni strani promet.bohinj.si