POSVOJI BOHINJSKO KLOP

Soustvarjajte zgodbe Bohinjskega jezera.

posvoji-bohinjsko-klop
posvoji-bohinjsko-klop

ZAKAJ POSVOJITI BOHINJSKO KLOP?

Pripoved govori, da je ob ustvarjanju sveta Bog pri delitvi lepot najprej pozabil na skromne Bohinjce. Da bi se jim odkupil, jim je dal najlepše od tega, kar je prihranil zase. Tako smo dobili čudoviti svet pod Triglavom z naravnim biserom v dolini – Bohinjskim jezerom. Ta edinstven košček sveta ima svoj čar v vseh letnih časih, in ne samo Bohinjci, marsikdo se tu počuti doma.


Da vam bo ob jezeru še bolj domače, lahko ob njem posvojite klopco. Tako pravo, pristno domačo, kot so si jo zamislili priznani slovenski arhitekti Janko Rožič, Matjaž Suhadolc in Gašper Drašler ter oblikovalec Andraž Tarman, zbrani v skupino Odprti krog.


Vsaka klop bo imela svojo zgodbo tistega, ki jo je posvojil in tistega, komur je bila morda posvečena ali podarjena. A vse skupaj bodo čudovit pristan utrujenemu pohodniku, zaljubljenemu paru ali družini na sprehodu.

Lokacija klopi

Kot sponzorji boste lahko izbrali okvirno (makro) lokacijo postavitve klopi, natančna (mikro) lokacija pa bo določena v sodelovanju s koordinatorjem projekta.

Kako posvojim klop?

Dogovor o posvojitvi klopi se podpiše za tri leta. Vsaka klop bo imela posebno ploščico, na kateri lahko z drugimi delite svojo misel, ime ali posvetilo. Tako se bomo posvojitelji klopi povezali drug z drugim in prepletli z jezerom ter vsem omogočili udobno uživati v lepoti podarjene narave.

Vsa sredstva od posvojitve klopc bomo Občina Bohinj, Krajevna skupnost Stara Fužina-Studor, Turistično društvo Bohinj in javni zavod Turizem Bohinj namenili postavitvi in vzdrževanju klopi ter urejanju in ohranjanju poti okoli jezera.

Cena najema za prvo leto je 300 €, za naslednja leta pa se plačuje letno vzdrževanje v vrednosti 50 € na leto (DDV ni vključen v znesek).

Zgodba klopi

Avtorji Bohinjske klopi so pri zasnovi klopi upoštevali lesarsko in fužinarsko tradicijo okolja ter spoštovanje do narave.

Tako so osnova debeli plohi iz macesna na nosilni konstrukciji iz tankega ploščatega železa (“flohajzen”), kar omogoča, da klopi neagresivno posežejo v tla in skoraj dajejo vtis lebdenja v naravi. Premišljena je tudi funkcionalna oblika, tako da klopi dajejo udoben in stabilen občutek počitka več osebam hkrati.

Oseben pečat vsaki klopi bo, poleg pozicije, dajala tudi personalizirana tablica, vsebino katere bomo na predlog posvojiteljev oblikovali skupaj.

Informacije in sklenitev dogovora

Za več informacij oz. za dogovor, katera klop ob Bohinjskem jezero bo vaša najljubša, pokličite na 04 574 75 90 ali pišite na [email protected].