Menu
Menu
V košarici ni izdelkov.
Cena vsebuje DDV. Izdelke dostavljamo na območju Slovenije.
Dostava 3-6 delovnih dni, razen če ni pri izdelku označeno drugače.
Znate skuhati prave bohinjske žgance? – doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj.
Bohinjska koruza trdinka Bohinjka je avtohtona sorta koruze rumene do temno rdeče barve. Iz grobo zmlete moke se kuhajo pravi bohinjski žganci.
Izvedeli boste vse o bohinjski ‘turšci’, od sajenja do žgancev, del tega pa tudi okusili na krajšem izletu po Stari Fužini, mimo Planšarskega muzeja do še vedno delujočega Andrejčevega mlina iz 19. stoletja.
Če vas izlet ne bo prepričal, se bo to zagotovo zgodilo, ko boste spoznali postopek priprave bohinjskih žgancev in se jih tudi najedli.
Vmes pa izvedeli, kako koruzo še vedno ročno sadimo, plevemo, majimo, »rofkamo« in s tradicionalnim načinom pridelave in predelave ohranjamo našo dediščino in čisto naravno okolje.