Mohant – fuj in fej ali kulinarična specialiteta?

Mohant – fuj in fej ali kulinarična specialiteta?

Pridružite se nam na kolesarski turi, kjer boste spoznali prav posebni sir – mohant. Mohant je polmehki sir, ki ga izdelujejo na območju Bohinja. S svojim značilnim vonjem in okusom je izvirna dragocenost v svetu slovenskega sirarstva, ki se lahko pohvali tudi z zaščiteno označbo porekla v okviru Evropske unije.

Med to kolesarsko pustolovščino boste imeli priložnost spoznati nastanek, zgodovino in edinstvene značilnosti tega sira, hkrati pa tudi odkriti številne zanimivosti, povezane z njim. Naš program vključuje tudi možnost izdelave masla kot dodatnega proizvoda ter ogled priprave preprostih jedi, pri katerih nastopa mohant.

Seveda pa ne gre mimo okušanja samih mohant sirov, ki jih ponujajo različni proizvajalci v Bohinju, poleg tega pa boste lahko poskusili tudi certificirane izdelke, kot so piškoti in čokolada, ki vsebujejo mohant. Ob koncu ture boste lahko sami presodili, ali vam je mohant “fuj in fej” ali boste to kulinarično specialito posvojili tudi v domačih kulinaričnih dobrotah.

Cena: 110,00 

Cena vsebuje DDV. Izdelke dostavljamo na območju Slovenije.
Dostava 3-6 delovnih dni, razen če ni pri izdelku označeno drugače. Izdelke dostavljamo na območju Republike Slovenije.

Cena vsebuje DDV. Voucherje za dogodke prejmete preko e-pošte.

PODROBNOSTI:

  • razpoložljivost: maj do september
  • trajanje: 4 ure
  • število oseb: 4 do 6
  • izhodišče in povratna točka: Bohinjska Bistrica ali po dogovoru
  • potrebna je rezervacija: [email protected]

CENA:

  • 110 € na osebo

PODROBNEJŠI OPIS DOŽIVETJA:

Naše kolesarsko-kulinarično doživetje se prične v Bohinjski Bistrici, od koder se bomo podali po slikoviti Bohinjski kolesarski poti proti Bohinjskemu jezeru. Med potjo bomo naredili prvi postanek pri kmetiji in sirarni Pr’ Prangarčk ali na Ekološki sirarski kmetiji Pr’ Tonejovc, kjer se bomo poglobili v skrivnosti izdelave mohanta.

Najprej bomo spoznali sam postopek izdelave tega posebnega sira, vključno z rezanjem, mešanjem in stiskanjem sira, ter različnimi fazami zorenja mohanta. Udeleženci bodo imeli priložnost, da sami izdelajo maslo, ki je stranski proizvod izdelave sira, in ga odnesejo s seboj kot spominek.

Po tem vznemirljivem začetku se bomo odpravili do centra Triglavskega narodnega parka v Stari Fužini, kjer bomo spoznali članico društva kmečkih žena in deklet. Ta nam bo predstavila, kako mohant uporabiti v kulinariki, pripravila pa bo tudi preproste jedi, kot so široki rezanci z zelišči in mohantovo omako, krompirjeva juha z mohantom ali mesni polpeti z mohantom. Poleg tega bomo imeli priložnost okusiti različne pripravljene izdelke, kot so piškoti, čokolada in še mnogi drugi.

V centru Triglavskega narodnega parka, kjer ima sedež Turizem Bohinj, bodo udeleženci lahko kupili strokovno literaturo in različne izdelke, vključno z mohantom različnih proizvajalcev in čokolado. Na koncu ture se bomo vrnili nazaj v Bohinjsko Bistrico, bogatejši za nepozabno kulinarično izkušnjo.

Izdelki istega ponudnika

product-image-dummy

Raziskovanje Goričce: voden ogled botaničnega vrta z Majdo Ribnikar (odrasli)(copy)

0,00 
product-image-dummy

Z dr. Petrom Skobernetom ob Willomitzerjevi botanični poti in Bohinjskem jezeru (otroci)

0,00 
product-image-dummy

Z dr. Petrom Skobernetom ob Willomitzerjevi botanični poti in Bohinjskem jezeru (odrasli)

20,00 
This site is registered on wpml.org as a development site.