fbpx
28 julija, 2021

V BOHINJ Z VLAKOM

Izkoristi javni prevoz: vlak, avtovlak, s kolesom na vlak ali vožnja z muzejskim vlakom.

Koristne povezave, vozni redi in druge informacije, ki vam bodo olajšale prihod v Bohinj in gibanje po Bohinju. Preverite tudi ugodnosti, ki jih omogočajo različne kartice in paketi. Uživajte v vožnji z razgledom v vseh letnih časih. Na vlak lahko naložite tudi svoje kolo in celo avto.

V BOHINJ Z VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI

Pridite v Bohinj z vlakom. Bohinjska proga je ena od najlepših gorskih železnic v Alpah in izjemen tehnični spomenik, ki bo z naravnimi lepotami vožnjo naredil nepozabno ter povezal dva različna svetova, bohinjskega in primorskega. Vožnja z vlakom po Bohinjski progi je edinstveno doživetje. Proga se ponaša z najdaljšim slovenskim železniškim predorom (Bohinjski predor, 6.327 m) in mostom čez reko Sočo z najdaljšim kamnitnim lokom v svetovnem merilu (Solkanski most, 85 m).

Za pot do vašega končnega cilja v Bohinju si lahko izberete redno avtobusno linijo ali brezplačen organiziran prevoz z enega od parkirišč v Bohinjski Bistrici do Bohinjskega jezera. Lahko pa si izberete bolj naravi in zdravju prijazno možnost in si v eni od izposojevalnic izposodite kolo in se podate na Bohinjsko kolesarsko pot.

KORISTNE INFORMACIJE

S KOLESOM NA VLAK

  • cena za prevoz koles je 3,40 € (neodvisno od razdalje)
  • pred odhodom preverite možnosti prevoza koles, ker je na nekaterih vlakih prevoz spremljanih koles omejen
  • več o možnostih prevoza koles na Slovenskih železnicah

V BOHINJ Z AVTOVLAKOM

Potniki z osebnimi avtomobili se lahko preprosto, hitro in varno zapeljejo z avtovlakom iz Bohinjske Bistrice do Podbrda, Mosta na Soči, Nove Gorice in nazaj. Na vlak lahko naložite osebni avtomobil, kombi, poltovornjak, avtodom in kolo. Vozila so lahko visoka največ 3 metre, široka pa največ 2,4 metra.

Vozovnico za prevoz avtomobila kupite pri spremljevalcu vlaka tik pred odhodom. Priporočamo, da prispete na postajo vsaj 15 min pred odhodom vlaka.

KORISTNE INFORMACIJE

MOBILNA APLIKACIJA GREM Z VLAKOM

  • preverite vozni red vlakov
  • bodite obveščeni o morebitnih zamudah preko svoje mobilne naprave

POVEZAVE NA ŽELEZNICE PO EVROPI

  • Na urbanrail.net se najde informacije o praktično vseh svetovnih javnih mestnih železnicah (podzemnih in nadzemnih).

GREM LAHKO NA VLAK TUDI S PSOM?

Na straneh Slovenskih železnic so zapisali:

“Potniki lahko z vlaki Slovenskih železnic brezplačno prevažajo majhne udomačene živali, ki so zaprte v kletke ali košare in ki se lahko namestijo kot osebna prtljaga, ter majhne pse, če jih je mogoče držati v naročju.

Večji psi morajo imeti nagobčnik, biti na vrvici ter ležati na tleh, tako da ne ovirajo drugih potnikov. Zanje je treba v notranjem prometu plačati polovično ceno vozovnice za 2. razred potniškega vlaka, v mednarodnem prometu pa polovično ceno vozovnice po mednarodni potniški tarifi.

Ob vstopu v vagon morajo z navzočnostjo večjega psa soglašati sopotniki. Če sopotniki temu nasprotujejo, se obrnite na sprevodnika ali vodjo vlaka, ki bo poskrbel za ustrezno namestitev.”

Več o tem si lahko preberete na njihovi strani: Prevoz hišnih ljubljenčkov

POVEZANE VSEBINE

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...