Loading Events

Nabiralniško-kulinarična delavnica v Bohinju s Karmen Gajšek

8. junija, 16:00 - 20:00

V soboto, 8. 6., ob 16:00 vabljeni na nabiralniško-kulinarično delavnico z mag. prof. Karmen Gajšek. Šlo bo za spoznavanje samoniklega alpskega, predalpskega ter drugega splošno razširjenega rastlinstva v ledeniški bohinjski dolini. Informacije o užitnosti, pomenu v ekosistemu, potencialni zaščitenosti, uporabi v preteklosti, uporabnosti danes. Široko razširjene in neogrožene rastlinske vrste bomo tudi nabirali in iz njih pripravili kosilo s samimi domačimi in divjimi surovinami, brez obiska trgovin.

Pot bo peljala po stezicah bogatih habitatov Triglavskega narodnega parka in odkrivala dragocenosti samoniklega okolja. Delavnica pa bo z vso vsebino primer lokalnega, zdravju in okolju prijaznega samooskrbnega načina življenja.

Potek delavnice:

 – 16:00-16:30: Uvod in degustacija nekaterih domačih shrankov iz divjih rastlin
 – 16:30-19:00: Terensko raziskovanje, spoznavanje rastlinskih vrst, zanimivosti povezanih z njimi, nabiranje široko razširjenih rastlinskih vrst
 – 19:00-20:00: Razvrščanje nabranih rastlin, priprava večerje in skupno obedovanje

Informacije:

Datum: sobota, 8. 6. 2024
Trajanje: od 16. do 20. ure
Kraj: Stara Fužina
Zbirno mesto: pred Centrom TNP v Bohinju
Zahtevnost: lahka nezahtevna pot, primerno za začetnike v nabiralništvu
Potrebna oprema: udobni terenski čevlji, košara in nož
Cena: 42,00 €/osebo, za otroke prostovoljni prispevek (delavnica bo izvedena ob minimalnem številu 10 prijavljenih).

Delavnico bo vodila: KARMEN GAJŠEK (Kje so tiste rožice?)

Karmen je magistrica profesorica geografije in sociologije, nabiralka in zeliščarka, ki se po letih intenzivnega poglabljanja v ekosistemske značilnosti okolja ukvarja z divjimi užitnimi in zdravilnimi rastlinami, ki zaradi samonikle rasti v povprečju vsebujejo precej več vitaminov, mineralov in drugih bioaktivnih komponent kakor pridelana hrana ter lahko tako predstavljajo pomemben del samooskrbe. Karmen izvaja nabiralniško-kulinarične in druge delavnice ter predavanja po celi Sloveniji – za sklenitev kroga (človek-divjina-sonaravna pridelava), rastline pa shranjuje tudi v obliki dragocenih izdelkov za potrebe vsakdanjega življenja, ki so na voljo tudi za nakup. Gre za združevanje teorije in prakse z namenom uresničevanja okolju in zdravju spodbudnega načina življenja.

Vstopnice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Nabiralniško-kulinarična delavnica v Bohinju s Karmen Gajšek
42,00
na voljo 39

Deli ta dogodek

3680648
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Details

Date:
8. junija
Time:
16:00 - 20:00
Cost:
42,00€
Event Categories:
,

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Turizem Bohinj
Email:
info@bohinj.si
This site is registered on wpml.org as a development site.