Menu
Menu
V košarici ni izdelkov.
Vabljeni na edinstveno nabiralniško-kulinarično delavnico z mag. prof. Karmen Gajšek, kjer bomo raziskovali samoniklo rastlinstvo Bohinja in njegovo uporabo v kulinariki.
Na terenskem raziskovanju bomo spoznavali užitne, zdravilne in ekosistemsko pomembne rastline, ki rastejo v ledenški dolini Bohinja. Pogledali bomo njihovo užitnost, zgodovinsko uporabo in varstveni status, nato pa bomo iz nabranih rastlin skupaj pripravili okusno večerjo izključno iz lokalnih in divjih sestavin – brez obiska trgovin.
Delavnica bo potekala po bogatih habitatih Triglavskega narodnega parka, kjer bomo odkrivali dragocenosti samonikle narave. Hkrati bo dogodek tudi primer trajnostnega, zdravju in okolju prijaznega samooskrbnega načina življenja.
Karmen Gajšek je magistrica profesorica geografije in sociologije, predana nabiralka, zeliščarka in raziskovalka narave. Po letih poglobljenega raziskovanja ekosistemskih značilnosti se osredotoča na užitne in zdravilne rastline, ki rastejo v divjini in vsebujejo več vitaminov, mineralov in bioaktivnih snovi kot pridelana hrana. Poleg predavanj in delavnic po vsej Sloveniji rastline tudi predeluje v dragocene naravne izdelke, ki podpirajo sonaraven način življenja.
Ne zamudite priložnosti za edinstveno doživetje narave in okusov Bohinja!