Loading dogodki

Nabiralniško-kulinarična delavnica s Karmen Gajšek

12. junija, 10:00 - 14:00

Na nabiralniško-kulinarični delavnici se bomo posvetili spoznavanju UŽITNIH in ZDRAVILNIH DIVJIH RASTLIN. Delavnico bo vodila mag. prof. geo . in soc., nabiralka in zeliščarka Karmen Gajšek s Kozjanskega, ki pod imenom »Kje so tiste rožice?« raziskuje, predstavlja in živi z dragocenostmi narave. Prepletanje znanja, ljubezni in domišljije pričara vrsto slastnih, zdravju ter okolju prijaznih dogodivščin.

Karmen uči odgovorno nabiralništvo, trajnostno in samooskrbno življenje, usmerja k hrani brez pesticidov in embalaže ter pokaže, kako se lahko izognemo industrijski hrani in kako lahko živimo v sožitju z lokalnimi rastlinskimi viri; samoniklimi in ljubeče ekološko vzgojenimi rastlinami (zelenjava, sadje, žitarice, oreščki in semena).

Dobili boste odgovore na vprašanja o rastlinah, najbrž vas čaka kakšno presenečenje, kaj je, oziroma kaj ni užitno. Zadovoljen pa bo tudi želodec, saj se bomo okrepčali z malico, nazdravljali z divjim napitkom, na koncu pa skupaj ustvarili še divje gojeno kosilo v naravi. Rastline bomo pripravili tako, da bomo združili divje rastoče in ekološko pridelano – domače ter tako dobili eksplozijo zdravja in okusa. Ker “EKOLOŠKO + LOKALNO je idealno”, DIVJE pa je še več!

Datum: nedelja, 12. junij 2022

Trajanje: od 10. do 14. ure

Kraj: Stara Fužina

Zbirno mesto: pred Centrom TNP Bohinju (Stara Fužina 37, 4265 Bohinjsko jezero)

Zahtevnost: lahka nezahtevna pot, primerno za začetnike v nabiralništvu

Potrebna oprema: košara in nož

Cena: 42 eur, ki vključuje divji prigrizek in napitek, znanje o divjih rastlinah, vodeno raziskovanje po travnikih Triglavskega narodnega parka in kosilo iz nabranih divjih rastlin. Možno je tudi plačilo s turističnim bonom 21. Dobrodošli so tudi otroci v spremstvu staršev (prostovoljni prispevki).

Delavnico izvedemo tudi v dežju – potrebna bosta le dežnik in palerina.

Število mest je omejeno, obvezne so prijave do ponedeljka, 6. junija.

PRIJAVA NA DOGODEK

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
12. junija
Ura:
10:00 - 14:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče / izhodišče

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Triglavski narodni park
Telefon:
+386 (0)4 5780 245
E-naslov:
info.bohinjka@tnp.gov.si
Poglej Organizator spletno stran
This site is registered on wpml.org as a development site.