Drsanje v Bohinju

Drsanje je zanimiva in elegantna zimska aktivnost, še posebej izvrstna za družinsko preživljanje časa na prostem. Dva para ostro nabrušenih rezil, dobro ravnotežje in rokavice, pa ste pripravljeni na uživanje na ledu. 

Zimske aktivnosti v Bohinju

Posodobljeno: 1.4.2023 ob 8:00

Kje lahko drsate?

V zadnjih letih je drsanje možno samo še na umetnih drsališčih v Bohinju in na Bledu. Bohinjsko jezero in Blejsko jezero žal ne zamrzneta več pogosto ali dovolj intenzivno. Drsanje na visokogorskih jezerih pa je prepovedano.  

DRSALIŠČA V BOHINJU:

 • Drsališče Bohinjska Bistrica (možna izposoja drsalk) 
 • Drsališče na smučišču Senožeta
 • NOVO: Drsališče v Stari Fužini iz trajnostnega sintetičnega ledu

Drsalni izlet izven Bohinja

Poleg drsališč v Bohinju, se lahko odpravite tudi na izlet po drugih destinacijah v Julijskih Alpah z javnim prevozom.

S PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj lahko koristite brezplačno enosmerno ali povratno vozovnico za vlak iz Bohinjske Bistrice do vseh postajališč do Nove Gorice in LJubljane (POZOR! velja samo za vozonice, kupljene na železniški postaji v Bohinjski Bistrici) ali 50% popust na avtobusno vozovnico iz Občine Bohinj do vseh postajališč na relaciji do Ljubljane in v obratni smeri.   

POKRITA DRSALIŠČA: 

ZELENA DRSALNA AVANTURA

Prihodnost drsanja, ki je hkrati prijazna do našega planeta. 

NOVO: drsališče v Stari Fužini
z umetnim ledom

Drsališče (300 kvadratnih metrov) iz trajnostnega sintetičnega ledu. Drsališče v Stari Fužini ni samo prostor za zabavo, ampak tudi simbol zavezanosti trajnosti in inovativnosti.

PREDNOSTI UMETNEGA LEDU: 

prihranek vode
zmanjšanje porabe energije 
manjše emisije CO2
napredna tehnologija
varnost pri hoji na ledu 
uporaba običajnih drsalk 

 • Izjemni okoljski prihranki

  Inovativna drsalna površina prispeva k ohranjanju vodnih virov, saj prihrani približno 15.000 litrov vode. Brez potrebe po električni energiji za vzdrževanje hladne temperature, drsališče s sintetičnim ledom zmanjšuje porabo energije, enakovredno potrebam okoli 290 povprečnih gospodinjstev na mesec.

 • Zmanjšanje ogljičnega odtisa

  Z uporabo trajnostnega sintetičnega ledu prispevate k zmanjšanju
  emisij CO2 za približno 7,7 ton, kar je velik korak k bolj zelenemu okolju.

 • Inovativnost in varnost

  Sintetični led je izdelan iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo odlično drsalno izkušnjo, z minimalnim trenjem in odličnim oprijemom. Ta vrsta ledu je manj spolzka pri normalni hoji v primerjavi z naravnim
  ledom, kar povečuje varnost obiskovalcev, še posebej za otroke in starejše. Na sintetičnem ledu lahko drsate z običajnimi drsalkami, kar omogoča nemoteno in prijetno drsalno izkušnjo.

Lokalni ponudniki

Drsališča in možnosti izposoje. Drsalke si lahko v času obratovanja drsališča v Bohinju izposodite (ali servisirate) na drsališču Bohinjska Bistrica. 

Smučišče Senožeta je očarljivo manjše smučišče v Srednji vasi, ki je primerno predvsem za družine in rekreacijsko smuko.