Juliana BIKE

Za kolesarja je dojemanje narave in okolice precej drugačno od pohodnikove, kljub temu pa si tudi krožna turnokolesarska pot po Julijskih Alpah – Juliana Bike deli podobne razglede in poglede na življenje v Julijcih, kot so jih deležni pohodniki na pohodniški poti Juliana Trail. 

Tehnični podatki

  • Skupna dolžina: 290 km
  • Skupna višinska razlika: 8.500 m
  • Skupno število etap: 7 (+ 3 pristopne etape)
  • Povprečna dolžina etape: 40 km
  • Podrobnosti o poti Juliana Bike

Bohinjski etapi: 

Etapa 1: 

Etapa je v celoti bohinjska. Iz Spodnje Bohinjske doline preči v Zgornjo, od tam naprej pa čez bohinjske planine na Pokljuki vse do Goreljka. Z razgledi in pogledi vam razkrije razsežnost Bohinja v vsej njegovi brezčasni lepoti mogočnih gora in prostranih ledeniških dolin. 

Zapeljali se boste po idiličnih planinah Uskovnica in Zajamniki, med osamljenimi gorskimi kmetijami, planšarskimi stanovi in strnjenimi vasmi in  šumečimi gozdovi. Bohinjska etapa vas lahko tudi povsem upravičeno zvabi na južno stran jezera, v tri izjemne muzeje ali v odkrivanje vrhunskih kulinaričnih zgodb. Pozornost namenite tudi izdelkom in storitvam s certifikatov Bohinjsko/From Bohinj. 

Etapa 7: 

Iz Podbrda in Baške grape se boste vzpenjali proti slikovitemu Petrovemu brdu, kjer poteka tudi razvodnica med Sočo in Savo, saj se tam svet deli med zatrep Baške grape in Selško dolino. Vas je nastala v času srednjeveške kolonizacije tirolskih kmetov in životarila kot obmejna vasica do kapitulacije Italije. Z obnovo in razširitvijo ceste pa je ponovno postala zanimiva za mimoidoče. 

Pot nadaljujete proti Spodnji in Zgornji Sorici in nato mimo smučišča Soriška planina. Kmalu pod Soriško planino se po gozdnih cestah preko planine Strme spustite proti zanimivi vasici Nemški Rovt. Od tam pa naprej v Bohinjsko Bistrico. 

Booking center Julijske Alpe

Turizem Dolina Soče
Rupa 17, Bovec
T: +386 (0)5 30 29 643
E: [email protected] 

Paketi in ugodne ponudbe

W: Booking center Julijske Alpe 

Prodajni artikli Juliana Bike/SkiTour/Trail

Z nakupom izdelkov podpirate vzdrževanje in nadgradnje poti Juliana Bike/SkiTour/Trail. Hvala!

celotni krog in bohinjske etape

Krožna turnokolesarska pot Juliana Bike

Povezane vsebine

Kolesarjenje in pohodništvo v Bohinju in drugi produkti Skupnosti Julijske Alpe. 

mobilnost-kolo-kolesarjenje-bohinjska-kolesarska-pot-mojca-odar
Od Bohinjske kolesarske poti pa do turnokolesarskega podviga Juliana Bike – v Bohinju razvijamo kolesarstvo za vse generacije.
juliana-trail-mitja-sodja
Daljinska pohodniška pot Juliana Trail ne osvaja vrhov, ampak povezuje in raziskuje rob Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.
Juliana Ski Tour, Foto Janko Humar
Juliana SkiTour je štiridnevno turnosmučarsko potovanje čez Julijske Alpe, od Kranjske Gore na severni pa do Tolmina na južni strani. Juliana SkiTour je kombinacija štirih različnih turnih smukov, lahko v vodeni različici in z organiziranim transferjem.