Loading Events

Bogastvo grbinastih travnikov, voden botanični izlet na Vogar z Marjano Bajt in cvetlični meni v restavraciji Triglav

5. junija, 14:00 - 18:00

INFORMACIJE:

– zborno mesto: Center TNP Bohinj, Stara Fužina
– CENA: 20,00 €/osebo
– trajanje: 4 ure
– zahtevnost: srednja
– prevoz na Vogar je vključen (obvezne prijave na [email protected])
– oprema: pohodna obutev in obleka, nahrbtnik, zaščita pred soncem in klopi, malica in osvežilna pijača
– dogodek se izvaja ob minimalnem številu prijavljenih: 5 oseb

Opis poti:

Severno od Bohinjskega jezera se dviguje strm greben, v katerem bo vsak obiskovalec Bohinja hitro opazil Vogar, najbolj vzhodni vrh. Ta je zaradi planinskega doma in lepega razgleda priljubljena izletniška točka, radi pa ga imajo tudi jadralni padalci, ki z njega skačejo proti travnikom ob jezeru.

Na Vogar se bomo odpeljali s kombijem. Na razgledni točki pri spomeniku na prisojni strani raste toploljubni gozd s črnim gabrom (Ostrya carpinifolia), šmarno hrušico (Amelanchier ovalis), navadnim mokovcem (Sorbus aria), žarkasto košeničnico (Genista radiata) in kranjsko lilijo (Lilium carniolicum).
Na planini Vogar se svet zravna v planoto, kjer imamo tipične grbinaste travnike, nastale zaradi ledeniško–kraškega delovanja. Rastje je značilno za suhe alpske travnike: spomladi so to spomladanski svišč (Gentiana verna), Clusijev svišč (Gentiana clusii), pogačice (Trollius europaesus), visoki jegliči (Primula elatior), kasneje pa kranjska lilija (Lilium carniolicum), turška lilija (Lilium martagon), nageljčki (Dianthus sp.), rožnordeči dežen (Heracleum austriacum), kukavičevke ali orhideje (Orchidaceae), pravi ranjak (Anthyllis vulneraria) in navadna arnika (Arnica montana). Sledi povratek v dolino z kombijem.

Posebna ponudba:

Paket botanično vodenje in cvetlični meni v RESTRAVRACIJI TRIGLAV je na voljo po posebni ceni 38,00 € (odrasli) in 25,00 € (otroci).

Vstopnice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vstopnice are no longer available

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
5. junija
Time:
14:00 - 18:00
Cost:
0,00€ – 38,00€
Event Category:

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Turizem Bohinj
Email:
info@bohinj.si
This site is registered on wpml.org as a development site.