Loading Events

Cvetlična joga za otroke

5. junija, 17:00 - 17:45
Zakaj cvetlična joga se sprašujete? Ker se dotika gorskih pašnikov, triglavskih rož in različnih pravljičnih zgodb iz Bohinja. Tokrat se bomo na cvetlični jogi srečali z eno prav posebno triglavsko rožo – Planiko. Skozi pravljico in njenimi pravljičnimi junaki, bomo jogo spremenili v čarobno dogodivščino.

Kratek opis zgodbe.

V visokih gorskih vrhovih, tam, kjer se dotikajo neba, je rasla najbolj čaroba roža vseh – Triglavska Roža. Njeni cvetovi so bili kot dragulji, ki so bleščali pod sončnimi žarki. Njena prisotnost je v gorah pomenila ne le lepoto, temveč tudi moč, mir in čarovnijo. Njena lepota in njen vonj pa je privabljal številne obiskovalce iz oddaljenih dežel. In gorski svet jo postajal zmeraj bolj onesnažen.

In tako je Triglavska Roža začela izgubljati svojo svetlobo in čarobnost. Njeni cvetovi so postajali togi in brez življenja, kar je v gorah povzročilo žalost in zaskrbljenost. Bitja gora so čutila, da morajo storiti nekaj, da bi Triglavski Roži povrnili njeno moč in sijaj.

Zato so se vsa bitja, ki so živela v teh gorah, zbrala ob Triglavski Roži. Prinesli so s seboj svoje darove in čarobne moči, da bi pomagali obnoviti njeno energijo. Prvi je pristopil Beli Jelen, ki je prinesel svežo vodo iz gorskega potoka, da bi nahranil korenine rože. Nato je prišla Modra Ptica, ki je s svojim melodioznim petjem zbudila čarobno moč Triglavske Rože. Sledil je mogočni Medved, ki je prinesel dišeči med iz svojega panja, da bi roži povrnil moč in vitalnost.

Ko so bili vsi darovi zbrani, so bitja gora oblikovala krog okoli Triglavske Rože. Vsak gib, vsak dih je bil napolnjen s čarobno energijo, ki je prežemala gorski zrak. Z vsako pozo je Triglavska Roža postajala močnejša, njeni cvetovi pa so se odpirali vse širše in razkrivale svoj čarobni sijaj.

*Delavnica je plačljiva (10 €/ po osebi), PRIJAVE ZBIRA IZVAJALKA Eva Kostič na:
[email protected] / 031 668 844.

Izvajalka dogodka: Eva Kostič, inštruktorica joge za otroke (To barvito življenje, Eva Kostič s.p.)

 

 

Deli ta dogodek

775674
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Details

Date:
5. junija
Time:
17:00 - 17:45
Event Category:
Website:
https://tobarvitozivljenje.si/)

Venue

Bohinjska hiša
Mencingerjeva 4
Bohinjska Bistrica, 4264
+ Google Map

Organizer

This site is registered on wpml.org as a development site.