Zimska pravljica v Bohinju navdušuje z raznolikimi aktivnostmi in nepozabnimi doživetji. Od osupljivih razgledov do vrhunske kulinarike in vsega vmes. Ne spreglejte novosti na naših smučiščih, izkoristite ugodnosti Kartice Julijske Alpe: Bohinj in bodite okolju prijazni in uporabite ski bus.

Dolgčas v Bohinju? Le če si sami tako želite.

Zimske aktivnosti

Pobrskajte po možnostih zimskih aktivnostih v Bohinju. Načrtujte svoje doživetje in preverite, kdaj in do kam lahko izkoristite javne prevoze (še posebej ski bus v času smučarske sezone).  

Užitke stika s konji nadgrajujejo naravne in kulturne posebnosti, zato je terensko jahanje odlična izbira za vaše raziskovanje Bohinja.
V primeru ustreznih snežnih razmer vas v Bohinju čaka kar nekaj skrbno urejenih smučarskih prog na različnih smučiščih in zimskih centrih, primernih za široko paleto smučarskih znanj in okusov.
V optimalnih snežnih pogojih se Bohinj spremeni v pravcati tekaški raj. V zgornji in spodnji bohinjski dolini, na Pokljuki in na Soriški planini je skupno urejeno več kot 70 km prog za tek na smučeh.
Sezona turne smuke v Bohinju ob ugodnih snežnih razmerah traja vse od decembra do maja. Za popolno doživetje priporočamo najem izkušenega vodnika.
Razigran spust po zasneženi strmini. Nadvse preprosto doživetje na svežem zimskem zraku, ki bo najmlajšim na obraz narisalo širok nasmeh. Sankate se lahko na posebnih delih smučišč in na urejenih sankališčih.
Koča pod Bogatinom, Foto: Pavel Korošec
Če ste dovolj izkušeni, ste preverili vremensko napoved, si izbrali varno pot, ste dobro kondicijsko pripravljeni in imate dobro opremo, ki jo znate uporabljati, se boste mogoče vseeno podali v gorski svet. V razmislek v nadaljevanju nekaj napotkov za varnost.
Doživite čar zasnežene pokrajine s starodavnim načinom hoje po snegu. Poleg kakovostne kardiovaskularne vadbe boste z izleta odnesli tudi veliko lepih razgledov, dobro prezračena pljuča in kakšno zanimivost raziskovanega področja, ki vam jo bo razkril vodnik.
Drsanje je zanimiva in elegantna zimska aktivnost, še posebej izvrstna za družinsko preživljanje časa na prostem. Dva para ostro nabrušenih rezil, dobro ravnotežje in rokavice, pa ste pripravljeni na uživanje na ledu.

Kaj lahko trenutno počnete v Bohinju

Odprti smučarski centri, tekaške proge in ostale aktivnosti. 

Smučišča in zimski centri

Nazadnje posodobljeno: 15. 4. 2024 ob 7:30

doživetja pod streho

Dobrodošla dopolnitev aktivnostim na prostem so tudi tista pod streho.
Še posebej, ko je zunaj mraz in so dnevi še kratki.

zimski NAKUPI

V naši spletni trgovini boste zagotovo našli odlična darila za vsako priložnost. 

Katere znamenitosti lahko obiščete?

Pred obiskom atrakcij vam svetujemo, da se pozanimate o odpiralnih časih.

Oglasna deska z aktualnimi informacijami o dogajanju v Bohinju.