Razglednik Peč

Razglednik Peč s svojimi 720 metri nadmorske višine predstavlja fantastično lokacijo za rekreacijo in ljubitelje fotografije. Izlet lahko podaljšate do Rudnice.

Razglednik Peč se nahaja 50 višinskih metrov pod vrhom vzpetine Peč. V vseh letnih časih ponuja čudovit in lahko dostopen razgled na zatrep bohinjske doline s planoto Komno, Bohinjsko jezero, Ribčev Laz in okoliške vrhove.

Razglednik Peč, Bohinj
rudnica-mitja-sodja

Rudnica

Gozdni vrh Rudnice se dviga prav v osrčju Bohinja. Razgleden hrib je dostopen skoraj iz vseh vasi Spodnje in Zgornje bohinjske doline, zato ponuja številne razglede na skoraj vse kotičke Bohinja in na mogočneže Julijskih Alp.

Rudnica je 946 metrov visok razgledni hrib, ki razmejuje Zgornjo in Spodnjo bohinjsko dolino. Dosegljiva je v vseh letnih časih, zaradi svoje višine pa se njen vrh pogosto dviga nad meglo v dolini.

Vogar

Vogar je zaradi hitrega dostopa in planinskega doma ena izmed bolj obiskanih izletniških točk. Vzpon nanj je lahko samostojen izlet ali pa izhodišče za daljše ture v okolici.

Vogar je s svojimi 1054 metri najbolj vzhodni vrh grebena nad severno obalo Bohinjskega jezera. Priljubljena izletniška točka je postal zaradi krasnih razgledov na Zgornjo in Spodnjo bohinjsko dolino, jezersko kotanjo in vrhove Bohinjsko-Tolminskih gora.

Vogel

Vogel je odlična izletniška točka, katero lahko dosežete z vožnjo z nihalko, na vrhu pa vas pričakajo spektakularni razgledi.

Smučišče in razgledna točka Vogel sta dobila ime po 1923 metrov visoki gori, ki leži na jugovzhodnem delu Julijskih Alp. Nihalka vas pripelje na Rjavo skalo, 1000 metrov nad Bohinjsko jezero, na nadmorsko višino 1535 metrov. Od tam se vam odpre nepozaben razgled na Bohinjsko kotlino z Bohinjskim jezerom. Občudujete lahko tudi Julijske Alpe in njen najvišji vrh Triglav.

Vodnikov razglednik

Vodnikov razglednik je družinska razgledna točka. Z zelo malo vloženega truda ste nagrajeni z osupljivimi razgledi na dobršen del Bohinja in venec Julijskih Alp, ki ga obkroža.

Razglednik je dobil ime po Valentinu Vodniku, pesniku, jezikoslovcu in razsvetljencu, ki je tri leta kot duhovnik služboval na Koprivniku in redno užival v čudovitih pogledih iz vrha. Domačini zato razgledniku še danes rečejo Gospodovec.

vodnikov-razglednik

Možic

Možic (1602 m) je eden izmed bolj znanih in priljubljenih vrhov nad Soriško planino. Pot mimo Lajnarja poteka po udobni mulatjeri s čudovitimi razgledi na Julijske Alpe, Škofjeloško hribovje, Baško grapo in Sorico.

Na najvišji točki vrha se nahaja star vojaški bunker na katerem je napisano ime vrha z višino. Z vrha se nam odpre lep pogled proti Bohinjsko -Tolminskim goram, Triglavu, delu Karavank, Ratitovcu in Poreznu.

Povezane vsebine