Razglednik Peč

Razglednik Peč s svojimi 720 metri nadmorske višine predstavlja fantastično lokacijo za rekreacijo in ljubitelje fotografije.

Razglednik Peč se nahaja 50 višinskih metrov pod vrhom vzpetine Peč, ki razmejuje Zgornjo in Spodnjo bohinjsko dolino. V vseh letnih časih ponuja čudovit in lahko dostopen razgled na zatrep bohinjske doline s planoto Komno, Bohinjsko jezero, Ribčev Laz in okoliške vrhove. Do razglednika potrebujete od Levovega betonskega mostu v Stari Fužini približno 20 minut lagodne hoje po urejeni in dobro označeni gozdni poti, pri tem pa premagate skoraj 200 metrov višinske razlike. Na poti se vam odpre tudi razgled na Staro Fužino in Triglav.

Dostop do razglednika Peč

Izlet lahko podaljšate do Rudnice.

razglednik Rudnica, Bohinj

Če želite podaljšati svoj izlet, se po označeni poti odpravite do Rudnice, katere vrh se nahaja na 946 metrih nadmorske višine. Do vrha Rudnice boste hodili po urejeni gozdni poti, ki se občasno razširi v gozdno cesto. Iz Peči vas čaka dobra ura lagodne hoje z nekaj krajšimi vzponi. Med potjo se vam večkrat odpre pogled na Staro Fužino, Bohinjsko jezero in Bohinjsko-Tolminske gore, na vrhu pa vas pričaka razgled na Zgornjo bohinjsko dolino, njene planine, Senožeta in okoliške vrhove.

Ne pozabite obiskati še...